Od 29. ožujka do 12. travnja na snazi su nove nužne epidemiološke mjere za područje Primorsko-goranske županije, koje izravno utječu i na rad Dječje kuće.

Naime, mjerama koje je propisao Stožer civilne zaštite RH, u iduća dva tjedna propisana je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, kao i obustava rada dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica

Navedeno znači da se radioničko-animacijski programi u izvedbi Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti predviđeni kao dio programa tijekom proljetnih školskih praznika neće održati.

Ranije najavljeni organizirani razgledi Dječje kuće odvijaju se prema programu, uz reduciranje broja sudionika u pojedinim grupama, a redovito radi Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka posjet kojem možete iskoristiti i za individualni prolazak Dječjom kućom. Najavljene projekcije Art-kina u dvorani će se također održati prema najavljenim terminima.

Pozivamo sve građane na pridržavanje epidemioloških mjera u svrhu što bezbolnijeg plovljenja kroz pandemijsko vrijeme, a o svim promjenama i najavama programskih aktivnosti pratite web stranici Dječje kuće.

Podsjetimo, proteklog tjedna u novom kvartu kulture koji nastaje u kompleksu bivše tvornice Rikard Benčić otvorena je Dječja kuća, kulturni centar namijenjen djeci, jedini takve vrste u Hrvatskoj. Sve programe, radionice i aktivnosti koje će se provoditi u Dječjoj kući, zajednički osmišljavaju, organiziraju i provode četiri riječke kulturne ustanove Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Osnovni princip rada riječke Dječje kuće jest sinergija i multidisciplinarnost, što znači da se sve ustanove isprepliću i povezuju ne samo u međusobnoj suradnji, nego i u programskim sadržajima u kojima lutkari pričaju priče iz knjiga koje se nalaze u dječjem knjižnom odjelu Stribor, ljubitelji knjiga ulaze u svijet 3D printanja… i sve tome slično. Jer kultura u Dječjoj kući nije samo sadržaj koji se gleda, sluša ili čita, ona je sadržaj koji djeca osmišljavaju, stvaraju, dijele i primaju.