Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluke kojima je omogućen rad tržnica i trgovina nedjeljom, kao i otvorio mogućnost da se na tržnicama prodaju svi proizvodi.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom.

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja. Podsjetimo, u petak, 22. svibnja Stožer civilne zaštite RH dao je odobrenje kojim je omogućio da riječke tržnice mogu početi raditi u punom opsegu usluge.

Svi kupci i prodavači se moraju pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ističemo:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.