U Centru tehničke kulture Rijeka od 27.prosinca 2017. do 12. siječnja 2018. godine provoditi će se Zimska škola u sklopu koje će se provoditi radionice iz raznih područja tehničke kulture za sve uzraste

U suradnji s Društvom za zaštitu životinja Rijeka, RI Eko i Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRima, pripremljeno je 9 radionica – od filma i animacije, preko robotike i informatike do ekologije i brige o životinjama. Okupljanje počinje dvjema radionicama, odmah nakon blagdana, 27.12.2017. AnimatoRi će od 27. do 29.12. održati radionicu animiranog filma za učenike i učenice od 4. do 8. razreda.

Uz radionice izrade animiranog filma, u prvom tjednu provodimo i radionicu „Micro: bit za sve“ na koju su, kao što i sam naziv kaže, pozvani baš svi; početnici, napredni, djeca, mladi, odrasli, umirovljenici koji će uz zabavu naučiti programirati uz pomoć najmanjih robota na svijetu.

U prvom tjednu nove godine, od 2. do 5. siječnja, učenici i učenice od 1. do 5. razreda učit će o reciklaži i kreativnom iskorištavanju otpada na radionici Udruge RI Eko – Daj 5 za reciklažu. Učenici i učenice od 1. do 4. razreda i njihovi roditelji saznat će što je sve potrebno našim psima da bi bili zdravi i sretni na radionici

Male tajne za sretne njuškice koju u petak, 5. siječnja vodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka. Idući dan DZZŽ organizira posjet Azilu gdje će polaznici i njihovi roditelji imati priliku upoznati pse i saznati više informacija o akcijama koje DZZŽ redovito organizira.

Uz ekologiju i brigu o životinjama, učenici i učenice od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole učit će i o 3D modeliranju na radionici koja će biti održana od 3. do 5. siječnja.

Posljednji tjedan Zimske škole zatvaraju 4 radionice. U ponedjeljak i utorak, 8. i 9. siječnja AnimatoRi će održati likovno-animiranu radionicu „Što životinje sanjaju“ za učenike u učenice od 2. do 5. razreda.

Od ponedjeljka, 8. siječnja, do petka, 12. siječnja učenici od 2. do 5. razreda učit će upravljati mBot-ovima; učenici i učenice od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole učit će programirati Windows aplikacije u programu Visual Basic, a mladi od 16 do 30 godina pokazat će svoju kreativnu stranu na radionici izrade GIF-a.

Radionice se izvode uz financijsku podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na radionice se mogu prijaviti svi putem obrasca na stranicama CTK Rijeka.

 

Skip to content