Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i zamjenica župana Primorsko – goranske županije Marina Medarić primili Salonu Grada Rijeke župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara.

Pozdravljajući župana Kolara gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako ovaj prijem nije samo želja ugostiti župana čija se županija svojom turističkom ponudom te obrtničkim i poljoprivrednim proizvodima predstavlja Riječanima po sedmi put. Povod prijemu je želja župana Kolara da se zahvali Gradu Rijeci i Primorsko – goranskoj županiji na pomoći Krapinsko – zagorskoj županiji za sanaciju šteta od potresa, koji je osim Zagreba nanio velike štete i toj županiji, a koju su obje jedinice lokalne samouprave pružile u okviru svojih mogućnosti.

Župan Kolar je kazao dolazak ovdje nije samo promocija zagorske turističke ponude i proizvoda. Zagorci u Rijeci osjećaju kao kod kuće, a posebno veseli kontakt proizvođača s domaćim stanovništvom. Još tijekom prvih dolazaka županijske gospodarske i obrtničke komore uspostavile su dobru suradnju, a proizvođači direktne poslove s hotelima, pa čak i prodavačima na riječkoj tržnici. S druge strane, Riječani i brojni drugi s područja Primorsko-goranske županije tijekom zime gostuju u nekim od zagorskih toplica i uživaju u gastronomskoj ponudi Zagorja.

Kolar je naglasio kako je potres napravio veliku štetu u Krapinsko – zagorskoj županiji koja se procjenjuje na oko 73 milijuna kuna. Zaprimljeno je 535 zahtjeva za naknadu štete, a čak će se 37 kuća i jedna osnovna škola u cijelosti rušiti i iznova graditi. „Na moju inicijativu i naziv zakona je mijenjan tako da se u njemu spominje zaštita i popravak zgrada na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije”, kazao je Kolar.
Župan Kolar je Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji dodijelio zahvalnice za pomoć stradalima u potresu naglasivši pritom kako je gradonačelnik Vojko Obersnel bio prvi koji ga je zvao odmah nakon potresa i pitao kako može pomoći, prije njegovih prijatelja, kolega, predstavnika jedinica lokalne samouprave i uprave te državnih dužnosnika.Obilazak manifestacije 100% ZAGORSKO

Po završetku primanja gradonačelnik Obersnel, župan Kolar zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i zamjenica župana Primorsko – goranske županije Marina Medarić obišli su štandove manifestacije „100% ZAGORSKO“, koja se sedmu godinu za redom održava na riječkom Korzu.