Javnu ustanovu socijalne skrbi Dječji dom „Tić“ Županija će PGŽove godine sufinancirati s iznosom od 209.000,00 kn. Prema riječima ravnateljice Doma Tamare Žakula tim se sredstvima plaćaju troškovi plaće 2 odgajatelja koji su direktno uključeni u rad sa djecom.

Županija je iz proračuna izdvojila preko 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje redovne djelatnosti Društva Crvenog križa PGŽ i Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Ugovore o sufinanciranju potpisali su župan Zlatko Komadina i ravnateljice Vesna Čavar u ime Društva Crvenog križa PGŽ i Tamara Žakula u ime Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Potpisanim ugovorima PGŽ će sa 1.373.276,00 kn sufinancirat redovnu djelatnost Društva Crvenog križa PGŽ, a iznosom od 209.000,00 kn djelatnost Dječjeg doma „Tić“ .

Program Dječjeg doma „Tić“ provodi se u okviru poludnevnog boravka i savjetovališta te kroz edukativne aktivnosti. Njime se želi pružiti stručna pomoć djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, te djeci koju roditelji zanemaruju. Isto tako, psihosocijalna pomoć pruža se djeci u slučaju spolnog, emocionalnog ili fizičkog zlostavljanja i/ili zanemarivanja, razvoda roditelja i sličnih problema, a tu je i savjetovanje za razvedene roditelje.
Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i resorna pročelnica Dragica Marač.