U subotu, 4. lipnja 2016. godine na terenima Športskog društva Zamet, Obitelji Sušanj 2, održat će se već tradicionalni sportski susreti (igre) mjesnih odbora Grada Rijeke poznatiji kao “Dani svetog Vida”. Predstavnici 27 mjesnih odbora i Grada Rijeke takmičit će se u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti. Na otvorenom igralištu Delta svoje nogometno umijeće pokazat će predstavnici 13 mjesnih odbora i Grada Rijeke na 6. malonogometnom kupu Delta.

Sportski duh i dobra zabava, ovih igara, uvod su u bogat program  obilježavanja dana zaštitnika našeg grada svetog Vida koji predstoji u prvoj polovici lipnja.

Oko 250 natjecatelja raspoređeno je u ekipe 27 mjesnih odbora Grada Rijeke i ekipu Direkcije za mjesnu samoupravu, odmjerit će snagu, spretnost, umijeće i znanje u tri discipline. Znanje, mudrost i svakako spretnost motiranja u briškuli i trešeti uz “buso” i “strišo”pokazat će predstavnici 24 ekipe, dok će umijeće i mirnoću ruke u valjanju balota-boća okušati predstavnici 23 mjesna odbora. U potezanju konopa svoju snagu odmjerit će predstavnici ekipe četiri mjesna odbora.

I ove godine za domaćina smo izabrali Športsko društvo Zamet koje nam je ustupilo svoje terene za potrebe odvijanje natjecanja.

Šesti malonogometni Kup Delta također je dio sportskih natjecanja povodom Dana svetog Vida. Tko je bolji golman ili strijelac pokazat će predstavnici 13 mjesnih odbora i Grada Rijeke. Turnir u malom nogometu održava se na otvorenom igralištu Delta (igralište na Brajdici uz prometnicu D 404) od petka, 3. lipnja do nedjelje 5. lipnja.

Više o malonogometnom turniru možete pogledati na stranicama MO Luka, MO Centar Sušak i MO Školjić koji su suorganizatori ovog događanja u okviru svojih programa rada.

Uz nadu da će nam vrijeme biti naklonjeno, jedan sportski pozdrav svim učesnicima, gostima i domaćinima.

Dragi sugrađani ovim putem pozivamo Vas  da pružite podršku predstavnicima svojih mjesnih odbora. U slučaju kiše igre se ne odgađaju – jog je natkriven, turnir u briškuli i trešeti odigrat će se u prostorijama ugostiteljskog lokala BK Zamet. A konop, što bude – bit će.

 

(D.F.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Na mrežnim stranicama tijela graditeljstva (mail Nini)
  2. Izlaganjem na građevnoj čestici (o čemu treba sastaviti zabilješku)