Gradski vijećnici usvojili su prijedlog smjernica gradskog Poglavarstva kojima se definiraju planovi rada za nadolazeću 2003. godinu, a na sjednici ih je iznio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Smjernice sadrže osnovne podatke o ekonomskom i socijalnom okruženju Rijeke, na temelju kojih su izvedeni razvojni planovi gradske vlade za iduću godinu. Kao strateški projekti grada, navodi se niz projekata Lučke uprave Rijeka, koji će biti financirani zajmom Svjetske banke, kao što su urbanistički razvoj lučkog područja i otvaranje luke prema građanima, zaštita okoliša i prometno povezivanje riječke luke.Drugi strateški razvojni projekti grada usmjereni su na izgradnju, prije svega, komunalne infrastukture i ulaganja u najvažnije gradske projekte.

U idućoj će se godini nastaviti raditi na međunarodnim projektima Rijeka -Zdravi grad, na kandidaturi Rijeke za organizaciju Mediteranskih igara 2009. godine, te na uspostavljanju komunikacije s građanima putem internet stranice Grada Rijeke. Smjernice rada za iduću godinu uključuju i nastavak rada na projektima lokalne samouprave, nove oblike financiranja gradskog proračuna i gospodarenje imovinom grada.

Vijećnici su usvojili i rebalans gradskog proračuna za 2002. godinu, te donijeli odluku o prodaji dionica koje Grad Rijeka ima u trgovačkom društvu “Riviera Holding” iz Poreča.

Usvojena je i odluka o uređenju sportske dvorane na Kantridi, na mjestu današnjeg igrališta smještenog zapadno od stadiona na Kantridi. Na tom bi mjestu trebala niknuti zatvorena dvorana za atletske treninge i natjecanja, ali i druge sportske priredbe.Uredit će se i okoliš dvorane