Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo objavljuje Poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 11. generacije timova u STARTUP inkubator Rijeka.

Startup inkubator Rijeka traži nove startup timove – 11. generaciju predinkubacijskog programa, koja će s radom započeti 28. listopada 2019. godine.

Poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 11. generacije timova u Startup inkubator Rijeka

Imate poslovnu ideju, mislite da ona može donijeti nešto novo, dobro, konkretno, a ne znate od kuda krenuti?

Imate nedoumice oko toga kako pretočiti vašu kreativnu poduzetničku ideju u stvarnost? Kako pokrenuti poslovanje, naći zaposlenike, odrediti troškove ili napraviti istraživanje tržišta?

Ne brinite, niste jedini, no sada imate priliku pronaći pravog partnera u vašoj poduzetničkoj avanturi.

Pozivamo sve vas kreativce, entuzijaste, buduće poduzetnike da se prijavite i postanete dio naše riječke startup obitelji

ŠTO ĆEMO VAM PRUŽITI?

Startup inkubator Rijeka je osnovan s misijom da pomogne poduzetnicima početnicima premostiti najteže, prve korake, usmjeri ih ka uspjehu i pomogne pri pretvaranju njihove poslovne ideje u stvarnost.

Zajedno s našim mentorima, prijašnjim korisnicima (383), uspješnim poslovnim ljudima i širom poslovnom i akademskom zajednicom pretvaramo poduzetničke ideje u stvarnost.

Startup inkubator  Rijeka  svojim  startup  timovima  kroz  osmomjesečni individualizirani program omogućuje:

  • potpuno besplatan radni prostor s pristupom brzom internetu (optika) u trajanju od godine dana (dodatna četiri mjeseca po završetku službenog programa)
  • mentorsku podršku u razradi poslovne ideje (preko 30 mentora koji pokrivaju razna područja – IT, produkt dizajn, marketing, pravo, računovodstvo i porezi )
  • 30-ak predavanja i radionica pomno pripremljenih kako bi se timovima omogućio brzi izlazak na tržište
  • tehničku pomoć u izradi, validaciji i implementaciji poslovnog plana
  • izrada prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom
  • kontakt s potencijalnim investitorima iz naše investitorske mreže
  • sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim start up događajima
  • novčane nagrade za najbolja 3

KORISNICI STARTUP INKUBATORA

Korisnici su fizičke osobe.

PODNOŠENJE PRIJAVA

Prijave se podnose on line na http://startup.rijeka.hr/prijava/ od 9. rujna do 20. listopada 2019. godine.

Ovaj poziv vam je prekratak? Imate još tisuću i jedno pitanje o programu STARTUP inkubatora?

Sve odgovore na vaša pitanja i niz stvari koje se niste ni sjetili pitati možete saznati na informativnim radionicama, koje će se održati prema rasporedu objavljenom na http://startup.rijeka.hr/.

Mislite da biste trebali biti dio naše 11. generacije, ali niste sigurni da je vaša ideja zrela za prijavu? Imate toliko ideja da vam je teško odabrati najbolju? Vaša ideja bolje zvuči kada je prepričavate na kavi nego kada je treba pretočiti u „službenu“ prijavu?

Za sve kojima je potrebna pomoć oko provjere ideja i sastavljanja prijave bit će održana radionica na temu „Kako do ideje i prijave za Startup?“ i to u dva termina: 20.09.2019. godine (petak) te 17.10.2019. godine (četvrtak) u Startup inkubatoru s početkom u 18:00 h. Kako bismo se organizirali na način da vam se u potpunosti možemo posvetiti, molimo vas da se prijavite na e-mail: startup@rijeka.hr s naznakom termina koji vam odgovara.

SADRŽAJ PRIJAVE

 U prijavi poslovne ideje navedite sljedeće:

  • radni naziv projekta i područje iz kojeg dolazi,
  • koje novo rješenje za potencijalne kupce pruža poslovna ideja u odnosu na postojeće stanje,
  • ekonomsku prednost  projekta (da  li  rješenje  nudi  značajne  uštede  u odnosu  na konkurentne proizvode i rješenja),
  • poslovnu prednost  projekta  (u  smislu  postoji  li  potreba  za  proizvodom/uslugom, odnosno mogući tržišni potencijal)
  • koji je stupanj razrade poslovne

U slučaju da je riječ o idejama iz područja industrijskog dizajna, tehničkih ili sl. područja, prijavi priložite i skicu rješenja.

Prijavi se prilažu i osobni podaci (OIB, adresa, e-mail) o podnositelju/ima prijave odnosno kratki životopis/i, iz kojih se vidi stručnost tima potrebna za razradu ideje.

Vi već volite svoju ideju, složite prijavu zbog koje će se u nju zaljubiti i naše Programsko vijeće!

OCJENA PRIJAVA

Prijave ocjenjuje Programsko vijeće STARTUP inkubatora kojeg čine stručnjaci iz redova akademske i poslovne zajednice.

Tijekom poziva prijavitelji poslovne ideje bit će pozvani na razgovor na kojem će prezentirati svoju ideju.

Ocjenjivat će  se  motiviranost  i  spremnost  tima  za  razradu  ideje  te  inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

KONTAKT

Dodatne informacije o projektu se nalaze na http://startup.rijeka.hr/, a možete nam se i izravno obratiti (tel. 051/209-940, e-mail: startup@rijeka.hr).