U Centru za obuku interventnih službi u Šapjanama je u subotu, 15. listopada 2022. godine održana je vježba pod nazivom „Potres 2022.“ u kojoj su sudjelovali i pripadnici postrojbe opće namjene i postrojbe za spašavanje iz ruševina Civilne zaštite Grada Rijeke.

Vježba se održala s ciljem provjere reagiranja i koordiniranja djelovanja zajedničkog postupanja operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja uzrokovanog potresom.

Osim postrojbi Civilne zaštite Grada Rijeke, na vježbi su sudjelovali i pripadnici Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije, Policijske uprave Primorsko – goranske, Društva crvenog križa Primorsko – goranske županije, Specijalističke postrojbe za traganje i spašavanje iz ruševina Primorsko – goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Rijeka i stanica Delnice, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije, Područnog ureda civilne zaštite u Rijeci te Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije.

Tijekom vježbe provjeravane su aktivnosti osiguranja područja, raščišćavanja ruševina, traganja i spašavanja u ruševinama, spašavanja s visine, pružanja prve pomoći i trijaža unesrećenih te osiguravanja logistike i usklađivanja međudjelovanja svih snaga.

Vježba je provedena vrlo uspješno, na izrazito zadovoljstvo svih 150 sudionika vježbe.