Odjel gradske uprave za poduzetništvo poziva sve poduzetnike, korisnike poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo – da se uključe u projekt “KREATIVNI IZLOZI – sinergija talenta i iskustva” u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR).

Grad Rijeka putem Odjela za poduzetništvo nastavlja provođenje projekta “KREATIVNI IZLOZI – sinergija talenta i iskustva” putem povezivanja stručnih znanja i talenata učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) i korisnika poslovnih prostora koji imaju izloge u užem centru grada.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladim učenicima završnih razreda ŠPUR-a da svoja praktična znanja, nadograđujući ih sugestijama iskusnih poduzetnika, prezentiraju građanima Rijeke dajući time značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta. Drugi je, jednako važan cilj ovih aktivnosti pomoći poduzetnicima užeg centra grada da u ovim gospodarsko teškim vremenima održe i unaprijede ovaj vid svojih marketinških aktivnosti i promocije. Posredno, na ovaj način, svi sudionici doprinose promicanju kulturno – povijesnih vrijednosti svoga grada te unapređenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Pozivaju se svi poduzetnici, korisnici poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo – koji se žele uključiti u projekt odnosno sve one koji žele nastaviti ovakvu suradnju, da dostave svoje prijave na adresu OGU za poduzetništvo, Trg sv. Barbare 2 ili na e-mail adresu: zoran.suman@rijeka.hr najkasnije do 23.11. 2017. godine.
Obrazac prijave može se preuzeti na www.rijeka.hr.

Broj prijava koje će se uzeti u razmatranje za drugu etapu projekta – proslava prosinca u Rijeci/ božićno-novogodišnji praznici limitiran je raspoloživim brojem učenika te će se prijave uzimati u obzir prema redoslijedu zaprimanja i prema mišljenju predstavnika ŠPUR-a o kompatibilnosti izloga, poduzetničke aktivnosti i pojedinih učenika koji će u njima prezentirati svoje radove.

Grad Rijeka teži putem ovog projekta uspostavljanju trajne suradnje kroz koju bi se obilježavala sva značajnija gradska zbivanja, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Šestu godinu za redom, prvi dio godišnjih aktivnosti na uređenju izloga užeg centra Rijeke, povodom proslave dana Sv. Vida uspješno je realiziran te su zapaženi iznimni rezultati suradnje predstavnika Škole i velikog broja vlasnika izloga poslovnih prostora. Tom su prilikom dodijeljene tri nagrade najuspješnije uređenim izlozima u novčanom iznosu od ukupno 6.000,00 kn te prigodna godišnja nagrada za kontinuiran doprinos uređenju grada.

Ovogodišnji projekt završit će drugom fazom, odnosno uređenjem izloga užeg centra grada povodom božićno-novogodišnjih praznika, kada će biti upriličena podjela  nagrada i pohvala za suradnju te odabrani najuspješnije uređeni izlozi.