Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović uputio je zapovjedniku i svim pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke čestitku povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca.

Poštovani gospodine Mance,

povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca, zadovoljstvo mi je Vama, kao i svim pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, u ime Grada Rijeke, svih naših Riječanki i Riječana, i svoje osobno, uputiti Vam iskrene čestitke.

Koristim ovu priliku, posebice na vaš dan, zahvaliti svim našim vatrogascima na njihovoj profesionalnosti, hrabrosti i predanosti u obavljanju ove humane, ali istovremeno veoma zahtjevne profesije.

Svi mi svjesni smo da je vatrogastvo zapravo puno više od profesije; to je plemeniti poziv i način života koji ste odabrali, svjesni rizika kojima se izlažete gotovo svakodnevno, nesebično pomažući drugima.

Zahvaljujući Vašoj predanosti, profesionalnosti i odgovornosti, svi mirnije živimo i osjećamo se sigurno u našem gradu, zbog čega Vam i ovom prilikom želim iskazati priznanje i zahvalnost.

Za kraj, želim Vam što manje intervencija te iskreno čestitam dan Vašega zaštitnika, sv. Florijana, uz moje najbolje želje i srdačne pozdrave.

S poštovanjem,

Gradonačelnik
Marko Filipović