U subotu, 3. lipnja 2017. godine na terenima Športskog društva Zamet, Obitelji Sušanj 2, održat će se tradicionalni sportski susreti (igre) mjesnih odbora Grada Rijeke poznatiji kao “Dani svetog Vida”.

Predstavnici 26 mjesnih odbora i Grada Rijeke takmičit će se u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti. Sportski duh i dobra zabava, uvod su u bogat program obilježavanja dana zaštitnika našeg grada Svetog Vida.

Oko 250 natjecatelja raspoređeno u ekipe 26 mjesnih odbora Grada Rijeke i ekipu Direkcije za mjesnu samoupravu, odmjerit će snagu, spretnost, umijeće i znanje u tri discipline. Znanje, mudrost i svakako spretnost motiranja u briškuli i trešeti uz “buso” i “strišo” kao i umijeće i mirnoću ruke u valjanju balota-boća okušati predstavnici 23 mjesna odbora. U potezanju konopa svoju snagu odmjerit će predstavnici ekipe četiri mjesna odbora. I ove godine za domaćina smo izabrali Športsko društvo Zamet koje nam je ustupilo svoje terene za potrebe odvijanje natjecanja.  Uz nadu da će nam vrijeme biti naklonjeno, jedan sportski pozdrav svim učesnicima, gostima i domaćinima.

U nastavku možete pogledati raspored (satnicu) takmičenja po disciplinama:

Dragi sugrađani, ovim putem pozivamo Vas da dođete i pružite podršku predstavnicima svojih mjesnih odbora. U slučaju kiše igre se ne odgađaju – jog je natkriven, turnir u briškuli i trešeti odigrat će se u prostorijama ugostiteljskog lokala BK Zamet. A konop, što bude – bit će.

Evo kako smo se družili lani…

Skip to content