Dječjem vrtiću Rijeka odobreno 17.000 eura iz programa Erasmus+.

Dječji vrtić Rijeka će u iduće dvije pedagoške godine, 2017./2018. i 2018./2019., sudjelovati u međunarodnom projektu pod nazivom „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“ u okviru programa Erasmus+. Projekt je pokrenut u suradnji s ustanovama iz nekoliko europskih država – Belgijom, Italijom, Francuskom i Španjolskom. U projektu će sudjelovati dvadeset odgojno-obrazovnih djelatnika te 350 djece iz Dječjeg vrtića Rijeka.

Projekt „Umjetničko izražavanje i humanističke vrijednosti“ umjetničkog je karaktera, usmjeren na komuniciranje putem umjetnosti uz uvažavanje humanističkih vrijednosti. Kao ishod projekta predviđa se mogućnost komuniciranja različitim oblicima umjetničkog izražavanja, koji su svima dostupni te ne postoji ograničenje u tom smislu. Prioritet će imati aktivnosti koje promoviraju što veći obuhvat i uključenost djece, različitost, jednakost i nediskriminaciju.

Aktivnosti integrirane u rad s djecom koje će biti obuhvaćene projektom su: „slikanjem do pomaganja, kreativnosti, zadovoljstva“; „keramikom do poštovanja, suradnje i održivosti“; „muzikom do snova i kulturne različitosti“; „papirom do uvažavanja, ambicije“; „glumom do altruizma, osjećajnosti i zajedništva“; „mobilima (origami) do održivosti i različitosti“. Prezentacija radova i aktivnosti nastalih projektom provodit će se u svim ustanovama koje su sudionici projekta, kao i široj lokalnoj zajednici, a planom su predviđene i aktivnosti evaluacije i testiranja koje će se provoditi prilikom transnacionalnih sastanaka.

Agencija za mobilnost i programe EU je za provedbu projekta Dječjem vrtiću Rijeka dodijelila 17.000 eura bespovratnih sredstava za troškove upravljanja projektom i njegovu provedbu te transnacionalne sastanke u okviru projekta. Vrijednost cjelokupnog projekta je 57.000 eura.