Ministri zdravstva te mora, prometa i infrastrukture Vili Beroš i Oleg Butković sa suradnicima obišli su gradilište nove riječke bolnice. U obilazak nije pozvan nitko iz riječke gradske uprave premda je riječ o projektu u kojem sudjeluje i Grad Rijeka , na što je reagirao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

“Unatoč činjenici da je gradnja nove riječke bolnice na Sušaku projekt u kojem sudjeluje i Grad Rijeka, nitko iz riječke gradske uprave nije pozvan na današnji obilazak gradilišta bolnice kojem su prisustvovali HDZ-ovi ministri zdravstva te mora, prometa i infrastrukture Vili Beroš i Oleg Butković te njihovi stranački kolege i suradnici.
Smatram takav postupak izuzetno uvredljivim jer gradnja nove bolnice je i projekt Grada Rijeke koji je do sada u njega uložio čak 45 milijuna kuna ustupivši zemljište za gradnju bez ikakve naknade. Također, Grad Rijeka će za potrebe nove bolnice izgraditi i potrebnu infrastrukturu odnosno spojne ceste, priključke na vodu, plin i slično.
Ovakvo ignorantsko ponašanje članova Vlade i svojatanje zajedničkog projekta očito je rezultat predizborne kampanje HDZ-a i čini se da i ovaj za Rijeku i širu okolicu krucijalan zdravstveni projekt koriste za predizbornu manipulaciju. Žao mi je da je tako, posebno zbog dosadašnje dobre suradnje. Ali izbori su očito važniji. A kad je već tako, očekujem da nas na isti način zaobiđu i prilikom rješavanja problema na ovom ili bilo kojem drugom projektu”, navodi gradonačelnik.