Prepoznajući važnost i potrebu internacionalizacije i promocije cjeloživotnog učenja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića, Dječji vrtić More uspješno je prijavio projekt naziva “Prvi koraci – First steps” na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU Erasmus+.

U kategoriji Ključna aktivnost 1 (KA 1) za programe mobilnosti u svrhu učenja za pojedince, projekt “Prvi koraci – First steps” provodit će se od 01.06.2019. do 31.5. 2021. godine. Nositelji projekta su ravnateljica, stručni suradnici te šest odgojitelja Vrtića. Projekt obuhvaća deset mobilnosti u Sloveniji, Grčkoj, Italiji i Nizozemskoj, na kojima će sudjelovati nositelji projekta i stjecati kompetencije za kvalitetnije ostvarenje ciljeva planiranih u Europskom razvojnom planu DV More. Ciljevi projekta su uvođenje aktivnosti koje potiču razvoj STEM kompetencija u svakodnevnu igru i učenje djece te razvoj ekološke osviještenosti i brige za okoliš od najranije dobi.

 

ERASMUS + SPORTSKI PROGRAM

Agencija za mobilnost i programe EU Erasmus+, Sportski program odobrila je financiranje projekta “Sport Diplomacy Academy”, a odgajateljica DV More i članica Riječkog sportskog saveza Sanja Lončarić, izabrana je kao jedan od predstavnika Hrvatske te će u strateškom partnerstvu s predstavnicima Bugarske, Italije, Mađarske, Litve, Slovačke i Poljske sudjelovati u njegovoj provedbi. Projekt koji je osmišljen kako bi unaprijedio razmjenu i promociju dobre prakse u oblasti sporta i tjelesne aktivnosti, provodit će se u 4 modula na četiri lokacije (Sofija, Sarajevo, Rijeka i Rim).