Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel usuglasio se s prijedlogom Odbora za dodjelu priznanja da se nagrada Grada Rijeke za životno djelo dodijeli Fra Bonaventuri Dudi i Maksu Peču, o čemu će, zajedno s prijedlozima za ostale nagrade, na svojoj sljedećoj sjednici odlučivati Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Nakon objavljenog javnog poziva,  za dodjelu Nagrade Grada Rijeke za životno djelo pristiglo je 8 prijedloga te 10 prijedloga za dodjelu Zlatne plakete “Grb Grada Rijeke” i 7 prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade Grada Rijeke. Odlukom o javnim priznanjima Grada Rijeke utvrđeno je da se godišnje dodjeljuje jedna Nagrada Grada Rijeke za životno djelo, no iznimno se mogu dodijeliti dva priznanja. S obzirom na velik broj kandidata za dodjelu Nagrade Grada Rijeke za životno djelo s izvanrednim životnim postignućima, Odbor za dodjelu javnih priznanja je jednoglasno donio odluku da se Gradskom vijeću predloži da se Nagrada Grada Rijeke za životno djelo u 2014. godini dodijeli dvojici kandidata, fra Bonaventuri Dudi za izniman doprinos međunarodnoj i hrvatskoj znanosti, kulturi i prosvjeti i Maksu Peču za nemjerljiv osobni doprinos razvitku grada Rijeke na području graditeljskih, komunalnih i društvenih djelatnosti.

Nakon objavljenog javnog poziva, pristiglo je 8 prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Rijeke za životno djelo, 10 prijedloga za dodjelu Zlatne plakete "Grb Grada Rijeke" i 7 prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade Grada Rijeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predloženo je da Zlatnu plaketu “Grb Grada Rijeke” dobiju Udruga za razvoj civilnog društva SMART za izniman doprinos i podršku razvoju civilnog društva i volonterstva na području grada Rijeke, dr. Bruno Murzi za izniman doprinos u poboljšanju kvalitete skrbi o djeci s prirođenim srčanim greškama, prof. dr. sc. Bojana Brajenović-Milić, dipl. ing. biol. za 25 godina vođenja i unapređenja rada citogenetičkog laboratorija Medicinskog fakulteta u Rijeci za potrebe prenatalne i postnatalne dijagnostike, Miranda Đaković za sveukupno glazbeno djelovanje i postignuća, posebno u umjetničkom vodstvu i radu sa zborom Putokazi te Almira Štifanić za izniman doprinos značenju i popularizaciji lutkarske umjetnosti.
Potvrdi li Gradsko vijeće, Godišnju nagradu Grada Rijeke dobit će dr. sc. Sven Maričić za izniman i prepoznatljiv doprinos razvoju, unapređenju i popularizaciji znanosti te Leo Brnić za vrhunska sportska ostvarenja na Europskom seniorskom boćarskom prvenstvu i Mediteranskim igrama u 2013. godini.

Čestitavši predloženim kandidatima za nagrade, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel podržao je prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, istaknuvši kako su ove godine kandidature, posebice u kategoriji nagrada za životno djelo, bile izuzetno kvalitetne te je poručio kako Odbor ne bi pogriješio da je za nagradu predložio bilo kojeg predloženog kandidata. Ujedno je napomenuo kako se predlaže dodjela samo dvije godišnje nagrade, podsjetivši kako se ovo priznanje može dodijeliti samo za postignuća u protekle dvije godine.

27. gradonacelnikov kolegij svibanj 2014.

Prijedlog programa Savjeta mladih za 2014.
Gradskom vijeću upućen je prijedlog programa rada Savjeta mladih Grada Rijeke za 2014. godinu. Kako je kazao novoizabrani predsjednik Savjeta mladih Saša Pešut, Savjet mladih namjerava, uz niz drugih projekata, inicirati osnivanje Klubova za zapošljavanje te pilot-projekt edukacije učenika četvrtih godina srednjih škola o “perspektivnim” zanimanjima i o važnosti upisivanja onih fakulteta koji omogućavaju lakše pronalaženje zaposlenja.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je program Savjeta mladih izuzetno zanimljiv, posebice ove dvije mjere koje se tiču poticanja većeg zapošljavanja mladih, podsjetivši kako je do sada Savjet mladih pokrenuo nekoliko dobrih inicijativa, poput noćnog rada Sveučilišne knjižnice ili postavljanja QR kodova u smislu turističke promocije Rijeke.

27. gradonacelnikov kolegij svibanj 2014.

Grad Rijeka sufinancirat će dežurstva ambulanti u Cambierijevoj
U Grad Rijeka u 2014. godini sufinancirat će posebna dežurstva ambulanti vikendom i blagdanima na lokalitetu Cambierieva 7, u ukupnom iznosu do 300 tisuća kuna.

Priznanja uspješnim učenicima i njihovim mentorima
U srijedu, 14. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku na svečanom prijamu uručit će se priznanja za 112 učenika osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj 2012./2013. godini.

Stavljanje izvan snage DPU-a radno-servisne zone na Rujevici
Zbog odustajanja privatnog investitora od uređenja radno-servisne zone na Rujevici te kao preduvjet za realizaciju Sekundarnog gradskog središta Rujevica, pokrenut će se postupak stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja te radno-servisne zone, donesen 2003. godine.