Popuštanjem mjera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa, nakon skoro mjesec i  pol dana galerija Kortil ponovno je otvorila svoja vrata.

Program Kortila nastavlja se od trenutka u kojem je bio prekinut – izložbom „Vertigo“ Martine Ištvan i Leopolda Rupnika, postavljene u sklopu nacionalnog natječaja A4. Poduzete su sve preporučene mjere da bi posjet galeriji bio siguran, a izložba ostaje otvorena do 8. svibnja.

Razdoblje u kojem je Kortil bio zatvoren za javnost iskoristilo se za sređivanje materijala iz arhive Galerije i to izložbenih programa i aktivnosti Kortila uživo iz proteklih godina, a koji će se uskoro predstaviti putem internetske stranice Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Radilo se i na planiranju realizacije ostalih zacrtanih izložbi u 2020. godini od kojih su neke dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, o čemu će uskoro biti više informacija.

Radno vrijeme galerije Kortil ostaje nepromijenjeno – od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.