U cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom, u Rijeci su uvedene mjere zaštite, koje se stalno nadopunjuju prateći nove naputke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, izdavanje posebnih propusnica

Od 24. ožujka 2020. godine nastupa zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je isključivo uz posebne propusnice i to samo u iznimnim situacijama.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, jedna od takvih situacija je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka.

U tom slučaju, i samo u tom slučaju, građanima Rijeke propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Rijeke. Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Rijeci, svoje propusnice za napuštanje područja Rijeke mogu zatražiti putem jednostavnog online formulara/aplikacije.

Po ispunjavanju formulara, građanin na mail koji je unio u formular dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.

Propusnice se izdaju nakon detaljne provjera, samo u opravdanim slučajevima. Mole se građani da mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta ili boravišta shvate krajnje ozbiljno i da, shodno tome, traže propusnice za izlazak s područja na kojem imaju prebivalište i/ili stalni boravak isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti.

Svi građani koji su temeljem ranije objave, od ponedjeljka, 23. ožujka 2020. godine do danas već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu propusnice.cz@rijeka.hr, zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku.

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice, te procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, Grad Rijeka moli građane za strpljenje i ujedno svim građanima zahvaljuje na strpljenju.

Više informacija o izdavanju propusnica može se dobiti i putem telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

Prema odluci Stožera civilne zaštite RH, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

Obustava javnog gradskog prijevoza osim za one koji moraju na posao, besplatna parkirališta

Od 28. ožujka na snagu stupaju novi vozni redovi izvanrednih voznih linija KD Autotrolej, namijenjeni samo onima koji moraju na posao. Prijevoz za sve ostale korisnike je strogo zabranjen i ulaz u vozila bit će im onemogućen. Pogledajte nove vozne redove.

S obzirom na izvanrednu situaciju i smanjeni broj polazaka te na linije koje su namijenjene isključivo radnicima, KD Autotrolej za mjesec travanj snizio cijenu mjesečnih radničkih prava za 50 posto.

Prijevozna prava, tzv. pokazne, mogu se već od 27. ožujka produžiti na kioscima Tiska i iNovina. Također, od ponedjeljka, 30. ožujka do petka, 3. travnja od 6,30 do 13 sati bit će otvoreno prodajno mjesto na Jelačićevom trgu. Do 3. travnja moguć je i povrat novca svim korisnicima koji su radničke karte za travanj kupili po punoj cijeni. Povrat novca moguć je isključivo na prodajnom mjestu Jelačićev trg, bez obzira na mjesto kupnje karte. Ostala prodajna mjesta u Rijeci i Opatiji, na kojima se mogu produžiti parkirna i prijevozna prava zatvorena su do daljnjega.

Za to vrijeme na svim parkiralištima Rijeka plusa neće se vršiti naplata.

Autotaksi prijevoz i dalje je dozvoljen, ali uz provođenje mjera zaštite.

Također, od 22. ožujka na 30 dana obustavljen je sav javni promet.

Ograničeno korištenje specijalnog prijevoza za osobe s invaliditetom

Od 26. ožujka ograničeno je korištenje specijalnog prijevoza za osobe s invaliditetom, stoga se prijevoz obavlja isključivo u najnužnijim situacijama kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.

Rad dječjih vrtića i osnovnih škola, oslobađanje od plaćanja usluge vrtića i produženog/cjelodnevnog boravka, zatvaranje dječjih igrališta

Nakon Vladine zatvaranja škola, vrtića i fakulteta, Grad Rijeka odlučio je kako će svi gradski vrtići i osnovne škole biti spremni prihvatiti djecu koju roditelji ne mogu ostaviti samu. Preporuka je roditeljima da tu mogućnost koriste u što manjoj mjeri kako bi se rizik eventualnog prijenosa virusa smanjio na najmanju moguću mjeru, odnosno, kako bi preventivna mjera koju je donijela Vlada RH imala maksimalan mogući pozitivan učinak.

Zbog obustave rada vrtića i nastave u osnovnim školama, od 16. ožujka 2020. godine, Grad Rijeka roditelje/staratelje oslobađa od plaćanja cijene usluge u gradskim vrtićima te produženog i cjelodnevnog boravka u osnovnim školama za djecu koja ne pohađaju ove programe, odnosno, plaćat će samo one dane u kojima djeca koriste uslugu. Pročitajte više o načinu obračuna cijene usluge za brigu o djeci koja koriste uslugu.

Za korištenje zatvorena sva dječja igrališta na području grada Rijeke.

Dostava obroka za starije i nemoćne osobe

Grad Rijeka financira dostavu besplatnih obroka do ulaza u stan za starije i nemoćne osobe. Riječ je o građanima koji su već korisnici određenih gradskih socijalnih mjera, a uz to su stariji od 65 godina života, imaju težu ili kroničnu bolest ili invaliditet, te žive sami ili im nitko od bližnjih ne može u ovo vrijeme osigurati redovite obroke.

Dostavu, ali uz plaćanje, mogu dogovoriti i svi drugi građani Rijeke kojima je to potrebno. Građani mogu dogovoriti dostavu jednog ili više dnevnih obroka po cijeni od 20 kn za doručak, 35 kn za ručak i 30 kn za večeru, odnosno ukupno 85 kn za sva tri obroka.

Dostavu obroka je moguće dogovoriti izravno s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka svakim danom od 8 do 18 sati, od ponedjeljka do petka na brojeve telefona 333-699 ili 333-493 ili 099/609 8395, a subotom i nedjeljom na dežurni telefon 217-599.

Obroke za potrebite priprema Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, a dostavlja ih jedanput dnevno u doba ručka, u jednokratnoj i nepovratnoj ambalaži na dostavno mjesto ispred ulaznih vrata korisnika (mole se korisnici da pripreme stolicu ispred vrata). Dostavljači obroka bit će vidno obilježeni znakom Crvenog križa.

Dostava obroka korisnicima pučke kuhinje smještenim u nužnom smještaju Grada Rijeke

Korisnicima pučke kuhinje će se od 26. travnja 2020. godine pa sve dok god traje epidemija korona virusa obroci donositi do mjesta prebivališta (nužni smještaj), uz prethodni dogovor s voditeljicom Nužnog smještaja Grada Rijeke gđom Nevenkom Kovačević, na broj telefona 091 897 0269.

Dostava hrane i lijekova prema narudžbi svim potrebitim građanima

Grad Rijeka u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka omogućava dostavu hrane i lijekova prema narudžbi svim potrebitim građanima.

Prema narudžbi dostavljat će im se osnovne životne namirnice (kruh, mlijeko i mliječni proizvodi, tjestenina, krumpir, riža, grah, palenta i sl.) nabavljene u trgovačkom lancu Plodine d.d. Rijeka. Isto tako, donosit će im se i potrebni lijekovi iz Ljekarne Jadran Rijeka.

Dostavu hrane i lijekova moguće je dogovoriti izravno s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka svakim danom od 8 do 18 sati, od ponedjeljka do petka na brojeve telefona 333-699 ili 333-493 ili 099/609 8395, a subotom i nedjeljom na dežurni telefon 217-599. Za narudžbu i dostavu lijekova potrebno je uz ime i prezime pripremiti i matični broj osiguranja (nalazi se na zdravstvenoj iskaznici).

Kupovinu i dostavu obavljat će isključivo ovlaštene osobe Gradskog društva Crvenog križa Rijeka – volonteri i zaposlenici koji će biti u službenoj odjeći Crvenog križa. Grad Rijeka sufinancirat će troškove prijevoza hrane i lijekova do građana.

Za dostavu će volonteri koristiti sva raspoloživa prijevozna sredstva, od javnog gradskog prijevoza, osobnih automobila, pa sve do nedavno uvedenog sustava javnih električnih bicikala na području Rijeke pod nazivom „RiCikleta.

Sve druge troškove hrane i lijekova korisnici sami podmiruju.

Ostvarivanje socijalnih prava u sklopu Socijalnog programa Grada Rijeke

 • Produženje postojećih socijalnih prava po Socijalnom programu do kraja svibnja – Grad Rijeka će građanima koji ostvaruju socijalna prava temeljem Odluke o socijalnoj skrbi, trajanje postojećih prava koja ističu u ožujku ili travnju iznimno automatski produžiti do 31. svibnja 2020.
 • Upućujemo potencijalne nove korisnike da zahtjeve i potrebnu prateću dokumentaciju za dodjelu bilo kojeg novog socijalnog prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke, dostavljaju putem elektroničke pošte na zdravstvo@rijeka.hr, a samo ako to nije moguće, dolaskom u šalter-salu Grada Rijeke, Titov trg 3, u vremenu od 8.30 do 12 sati. Opis socijalnih prava, način predavanja zahtjeva i obrasci se nalaze na stranicama e-Usluga Grada Rijeke.

Rad gradske uprave i mjesnih odbora

Sva upravna tijela gradske uprave Grada Rijeke nastavljaju raditi u redovnom radnom vremenu s time da se izravan rad sa strankama svodi na minimum te će se on odvijati primarno putem telefona, pošte ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima u neposrednom kontaktu sa strankama i to tek nakon unaprijed najavljenog osobnog dolaska.

Stranke koje traže razgovor s referentom ne primaju se u uredima službenika nego isključivo u šalter Sali za licitacije na Titovom trgu 3 i vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16.

Predaja podnesaka za sve odjele gradske uprave obavlja se isključivo u pisarnici na Titovom trgu 3. Šalter-sala Grada Rijeke, Titov trg 3, nastavlja rad na način se stranke primaju u vremenu od 8.30 do 12.00 sati, uz pojačane higijensko-sanitarne mjere te ograničavanje broja stranaka u prostoru.

Postupci održavanja licitacija za poslovne prostore odgođeni su do 20. travnja 2020. godine.

Javno otvaranje ponuda u postupcima javne nabave odvija se sukladno preporuci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Mjesni odbori odgovore strankama dostavljaju isključivo e-mailom ili poštom, a prostori mjesne samouprave do daljnjega se neće davati na korištenje.

Obustava prikupljanja glomaznog otpada

KD Čistoća privremeno obustavlja usluga prikupljanja glomaznog otpada putem baja na lokalitetima po mjesnim odborima grada Rijeke.

Privremeno se zatvaraju i reciklažna dvorišta Mihačeva Draga i Pehlin kao i mobilno reciklažno dvorište.

Privremeno se obustavlja i usluga prikupljanja glomaznog otpada na obračunskom mjestu korisnika.

Više o obustavi prikupljanja glomaznog otpada.

Način izdavanja računa za vodne usluge

Iz razloga prekida redovnih očitanja vodomjera, KD Vodovod i kanalizacija će račune za vodnu uslugu pružene u ožujku ove godine na području Rijeke i riječkog prstena izdati u visini potrošnje za isto obračunsko razdoblje prethodne godine, odnosno u visini potrošnje od prethodnog mjeseca ako ne postoji podatak o potrošnji korisnika vodnih usluga za isti mjesec prethodne godine. Na isti način će se vodne usluge obračunavati i u narednim mjesecima, sve dok se novonastala situacija ne normalizira.

KD Vodovod i kanalizacija neće obračunavati zatezne kamate na račune za vodne usluge, počev od računa za vodne usluge pružene u veljači 2020. godine te na račune za ostale usluge izdane u razdoblju od 1. ožujka 2020. godine.

Korisnici mogu i sami očitati stanje vodomjera i dostaviti ga KD Vodovodu i kanalizaciji, ako žele da im se vodna usluga obračuna na temelju stvarne potrošnje.  Stanje mogu prijaviti do 27. u tekućem mjesecu navodeći serijski broj vodomjera i šifru korisnika vodnih usluga putem elektronske pošte na adresu registar@kdvik-rijeka.hr ili putem telefona na brojeve 353 220 i 353 251 u vremenu od 8:00 do 13:00 sati. Podaci o serijskom broju vodomjera i šifri korisnika mogu se iščitati na izdanom računu u prethodnom mjesecu ili dobiti na prije navedene brojeve telefona.

Podatke kod zajedničkih vodovodnih priključaka mogu prijavljivati isključivo i samo ovlašteni predstavnici suvlasnika zgrade.

Osobnim dolaskom neće biti moguće prijaviti stanje vodomjera, a niti ostale podatke za obračun.

S obzirom na to da se neko vrijeme vodomjeri neće redovito čitati, korisnici se savjetuju da povremeno provjeravaju ispravnost svojih internih vodovodnih instalacija kako bi na vrijeme uočili eventualne gubitke vode uzrokovane kvarom na dijelu instalacija iza glavnog vodomjera. Provjeriti ih mogu na jednostavan način zatvaranjem svih izljevnih mjesta te očitanjem stanja vodomjera. Ukoliko vodomjer bilježi potrošnju, znak je to kvara na korisnikovoj internoj vodovodnoj instalaciji.

Obustava naplate zateznih kamata za zakašnjelo plaćanje za komunalnu naknadu i najamninu

Na najamninu za stanove u vlasništvu odnosno na upravljanju Grada Rijeke i komunalnu naknadu za sve stambene i garažne prostore neće se obračunavati zakonska zatezna kamata na zakašnjelo plaćanje. Mjera se primjenjuje za navedena plaćanja za ožujak ove godine pa nadalje.

Šalter sale gradskih komunalnih i trgovačkih društava

Šalter-sale komunalnih društava Grada Rijeke na adresi Dolac 14 nastavljaju redovni rad na način da će primati stranke uz pojačane higijensko-sanitarne mjere te ograničavanje broja stranaka u prostorima šalter-sala. KD Vodovod i kanalizacija i KD Čistoća rad u šalter salama organiziraju svaki radni dan od 8 do 12 sati.

TD Energo ne radi izravno sa strankama. U prizemlju zgrade (Dolac 14) je postavljena kutija u koju se može ubaciti sva dokumentacija (upiti, reklamacije, zahtjevi, projekti i dr.). Navedena kutija se prazni na dnevnoj bazi, a na upite će se odgovoriti prema standardnoj proceduri. Sve potrebne informacije mogu se dobiti putem elektroničke pošte na podrska@energo.hr ili besplatnog telefona 0800 353 040.

Zatvorena Punionica stlačenog prirodnog plina (SPP/CNG)

Punionica stlačenog prirodnog plina (SPP/CNG), kojom u Ulici Milutina Barača 48 upravlja TD Energo, zatvorena je za privatne korisnike.

Sahrane

Temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Osmrtnica ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

KD Kozala ističe kako je dogovor oko organizacije sahrane potrebno je da prethodno najaviti pozivom na broj prijemnog ureda 208-720, 208-721. Ostale informacije dostupne su građanima putem mrežne stranice KD Kozale ili na besplatni broj telefona 0800 248 247.

Kultura i sport

Zatvorene su sve gradske ustanove u kulturi i otkazane sve manifestacije u svim gradskim prostorima, uključujući sve programe Europske prijestolnice kulture.

Gradsko kazalište lutaka i HNK Ivana pl. Zajca pripremili su program za gledatelje online i putem Youtube kanala.

Gradska knjižnica Rijeka svojim članovima nudi mogućnost posudbe e-knjiga na hrvatskom jeziku preko aplikacije ZaKi Book.

Zatvoreni su svi sportski objekti koji su u vlasništvu Grada Rijeke ili pod upravljenjem TD Rijeka sport i otkazane su sve sportske i druge manifestacije.

Ljekarne

Ljekarne Jadran uvele ograničenja u izdavanju lijekova za jednog pacijenta:

 • do dva pakiranja dezinficijensa, antiseptika, alkohola, gela za dezinfekciju ruku i drugih proizvoda za dezinfekciju kože, površina prostora,
 • jedno pakiranje rukavica, maski i sličnog asortimana,
 • najviše dvije kutije bezreceptnog lijeka,
 • izdati maksimalnu količinu lijeka koji ide na recept za terapiju za mjesec dana.

Od 21. ožujka u ljekarničke softvere ugrađena je funkcija provjere epidemiološkog statusa pacijenata koji su osiguranici HZZO-a upisom MBO broja sa zdravstvene iskaznice. Kako bi spriječili ulazak osoba koji su u samoizolaciji u ljekarnu, na vidljivom mjestu na ulazu u ljekarnu postavljene su obavijesti da svaki pacijent pripremi zdravstvenu iskaznicu. Nakon provjere iskaznice, ako osobi nije dodijeljena mjera samoizolacije, slobodno se pušta u ljekarnu.

Od 23.ožujka 2020. ljekarne rade po skraćenom radnom vremenu koji se nalazi na mrežnim stranicama Ljekarni Jadran.

Ljekarna Centar, Riva 18, radi od 0-24 sati, tijekom tjedna i vikenda.

Dežurne ambulante u Cambierievoj

Dom zdravlja Primorsko goranske županije izmješta lokacije slijedećih ambulanti:

Dežurna pedijatrijska ordinacija te prostorija za uzimanje uzoraka krvi za djecu izmještaju se na novu lokaciju u ulici Cambierieva 7 (prostor bivše dječje oftalmologije). Nova lokacija udaljena je svega 50 metara od trenutne lokacije, a raspored rada ostaje nepromijenjen: subotama, nedjeljama  blagdanima od 08 do 20 sati. Telefonski broj ordinacije je 051 641-045 i 051 336-046.

Dežurna stomatološka ordinacija također se izmješta sa sadašnje lokacije (Cambierieva 7) na adresu Studentska 1 u Rijeci, a također će raditi prema dosadašnjem radnom vremenu: subotama, nedjeljama i blagdanima od 08 do 20 sati. Telefonski broj ordinacije je 051 494 896.

Dežurna ordinacija obiteljske medicine ostaje u postojećem prostoru (Cambierieva 7) i radi prema dosadašnjem rasporedu: subotama, nedjeljama i blagdanima 8 do 20 sati. Telefonski broj ordinacije je 051 335 588.

Savjetovalište za prehranu dojenčadi

Savjetovalište za prehranu dojenčadi radi 2 sata dnevno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 17 sati.

Pregledi u ordinacijama Doma zdravlja PGŽ-a

Pregledi koji nisu neophodni u ordinacijama opće/obiteljske medicine te pedijatrijskim, ginekološkim i stomatološkim ordinacijama koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije odgađaju se do daljnjega. Isto se odnosi na preglede u drugim specijalističkim ordinacijama i medicinsko-biokemijskom laboratoriju. O novim terminima pregleda će svi pacijenti biti pravovremeno obaviješteni.

Od 24. ožujka 2020. na snagu stupa novi raspored rada ordinacija opće/obiteljske medicine, a od 25. ožujka 2020 i zdravstvene zaštite predškolske djece, pri čemu će dio timova biti dostupan u ordinacijama, a dio putem telefona i maila.

Korisnici usluga zamoljeni su da fizički dolazak u ordinacije svedu na najmanju potrebnu mjeru, uz prethodni kontakt telefonom. Ukoliko liječnik ustanovi kako je potrebno da pacijent ipak dođe u ordinaciju, kontaktirat će tim koji je u zamjeni te ga uputiti na pregled.

Od ponedjeljka 30.ožujka 2020. za potrebe hitnih stomatoloških intervencija pacijentima dostupne su dvije ordinacije:

 • Studentska 1 – dostupna radnim danima, subotama, nedjeljama i blagdanima od 08 -20 sati (telefonski broj ordinacije je 051 494 896)
 • Rijeka-Vežica, M.Kontuša 18 – dostupna radnim danima od 08 -20 sati (telefonski broj ordinacije je 051 453-548).

Obavljanje specijalističkih pregleda, dijagnostike i ambulantne terapije odgađa se od 24. ožujka 2020. do daljnjeg.

Svi kontakti liječnika Doma zdravlja i koncesionara s područja Primorsko-goranske županije nalaze se internetskoj stranici Doma zdravlja PGŽ.

Više o organizaciji rada ambulanti na mrežnim stranicama Doma zdravlja PGŽ.

Darivanje krvi u ambulanti na Sveučilišnom kampusu

Kako bi se zajamčila sigurnost dobrovoljnih davatelja krvi, aktivnosti riječke transfuzije vezane za davalaštvo krvi privremeno su premještene u Sveučilišni kampus.

Ambulante Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu rade na privremenoj adresi, predavaonica u prizemlju Sveučilišnih odjela (zgrada preko puta Građevinskog fakulteta), Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka.

Radno vrijeme ambulanti je od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 091/4478489, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.

KBC Rijeka

KBC Rijeka poziva sve bolesnike, naručene na redovni kontrolni pregled na poliklinikama da, ukoliko se ne radi o neophodnim kontrolama, odgode dolazak u dogovoru sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Za akutne i neodgodive pacijente liječnici će ordinirati u polikliničkim ambulantama prema rasporedu. Iz KBC-a Rijeka mole pacijente da dolaze u točno vrijeme kada su naručeni, kako bi se izbjeglo grupiranje u čekaonici.

Do daljnjega nisu dopuštene posjete pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka.

Klinika za neurologiju privremeno je ispražnjena, a neurološki bolesnici raspoređeni su po drugim odjelima. Do daljnjega se svi dijagnostički pregledi obavljaju u riječkoj Poliklinici.

Odgađaju se svi redovni/kontrolni ultrazvučni pregledi na Odjelu za abdominalnu radiologiju i radiologiju dojke. U popodnevnim satima ultrazvučne ambulante neće raditi. Neodgodivi ultrazvučni pregledi dogovaraju se telefonom 051/658-382. Pratnji pacijenta nije dozvoljen ulazak na Odjel, osim ako to nije nužno.

Klinika za ginekologiju i porodništvo neće obavljati preglede vanjskih pacijentica na bolničkim odjelima. Svi ambulantni pacijenti – redovni i hitni, ginekološki i opstetrički – bit će pregledani na poliklinici radnim danom od 8 do 15 sati. Privremeno se ukida mogućnost pratnje na porodu.

Više o privremenom radu KBC-a Rijeka.

Trgovine

Dopušten je rad samo najnužnijih trgovina i ljekarni, i to u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati:

 • prodavaonica prehrambenih artikala
 • prodavaonica prehrambenih i higijenskih artikala
 • specijaliziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje lijekova (ljekarne)
 • specijaliziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje veterinarsko-medicinskih proizvoda
 • poljoprivrednih ljekarni
 • benzinskih postaja
 • kioska
 • pekarnica
 • kemijskih praonica rublja
 • specijaliziranih prodavaonica za prodaju ortopedskih i drugih pomagala
 • specijaliziranih prodavaonica dječje opreme
 • specijaliziranih prodavaonica hrane za životinje
 • izdavanje građevinskog materijala na temelju narudžbe u maloprodaji
 • logističkih distributivnih centara hrane, pića higijenskih proizvoda i
 • veledrogerija

Odlukom Rijeka plusa, prodaja rabljenih stvari na Tržnici Brajda se ne održava.

Od ponedjeljka, 23. ožujka, privremeno se zatvaraju sve riječke tržnice.

Od subote, 28. ožujka, ponovo se uspostavlja rad zatvorenih objekata u sastavu riječkih tržnica, uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te dodatnih mjera.

Ova odluka se ne odnosi na rad ribarnice i ona ostaje zatvorena do daljnjeg.

U e-katalogu Kašetice primorsko-goranske mogu se pronaći kontakti više od stotinu proizvođača – lokalnih OPG-ova – s područja Primorsko-goranske županije. Pretraživanje je moguće po kategorijama proizvoda i po lokaciji proizvođača. Trenutno se prikupljaju podaci svih proizvođača o mogućnostima dostave, cijeni i vrsti proizvoda i obavijestiti građane o svim proizvođačima koji dostavljaju svoje proizvode na kućne adrese.

Izdavanje dokumenata i rad policije

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj izdaju se samo osobne iskaznice u opravdanim i žurnim slučajevima i vozačke dozvole u profesionalne svrhe. Dodatne informacije na mrežnim stranicama PU primorsko-goranske.

Do daljnjega radno vrijeme šalter-sale u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u Rijeci Žrtava fašizma 3, utorkom će biti od 8 do 15 sati, odnosno kao i ostalih radnih dana.

Pročitajte više o uputama kako kontaktirati policiju i savjetima građanima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Pošta

Poslovnice Hrvatske pošte rade od 8 do 17 sati. Zbog nemogućnosti organizacije rada uslijed ukidanja linija gradskog prijevoza pojedini poštanski uredi privremeno su zatvoreni. Na području Rijeke zatvoreni su poštanski uredi na Kozali (Laginjina 38), na Kantridi (Pulska 27b), Banderovu (Rudolfa Tomšića 1a) i Podmurvicama (Vukovarska 84).

Više informacija o radu poštanskih ureda na mrežnim stranicama Hrvatske pošte.

Skip to content