Na Trgu 128. brigade HV, povodom obilježavanja blagdana sv. Vida i Dana grada Rijeke održana je tradicionalna Gastrofešta.

Na ovogodišnjoj Gastrofešti pripremljene su lignje na mornarski s palentom te štrudle od trešanja, a podjela 1500 porcija marendi započela je u prijepodnevnim satima.

Vrijedni kuhari Studentskog centra Rijeka već su rano jutro počeli pripremati blagdansku marendu, koja se polako kuhala više od tri sata.

Čak 200 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 10 kg peršina, 35 kg kapule, pregršt listova lovora, soli i papra uzi puno strasti i dobre volje zadovoljnih kuhara činilo je ovogodišnju Gastrofeštu. Iza šatora s kuhinjom, najvećim dijelom u hladu, postavljeni su stolovi na kojima se moglo uživati u marendi i nakon toga kušati jednu od 1500 savijača od trešanja koje je pripremio PIK Rijeka.

U 11.00 sati građanima su se pridružili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, direktor Turističke zajednice Rijeke Petar Škarpa te pročelnici gradskih Odjela.

Među našim brojnim sugrađanima koji vole tradicionalnu Gastrofeštu zatekao se i bivši gradonačelnik Vojko Obersnel koji je također kušao lignje.

Tradicionalnu Gastrofeštu povodom Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke.
Namirnice za ovogodišnju Gastrofeštu osigurao je Kaufland Hrvatska, štrudlu od trešanja pripremio je PIK Rijeka, a pripremu obroka i podjelu hrane organizira Studentski centar Rijeka.