Gradska knjižnica Rijeka svim riječkim prvašićima poklanja besplatan upis, odnosno jednogodišnju članarinu za Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice.

S ciljem poticanja čitanja u sklopu čitateljskoj kulturi posebne godine, na nacionalnoj razini označenom etiketom “godine čitanja”, svi riječki prvašići u školskoj godini 2021./2022. moći će bez troškova postati članovima Gradske knjižnice Rijeka.

S upisnicama u Stribor

Svi riječki prvašići će u svojim školama, od svojih razrednica, dobiti upisnice. Potom s ispunjenim upisnicama, sami ili u pratnji roditelja trebaju doći u Dječju kuću, na 3. kat, u Dječji odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka gdje će dobiti svoju člansku iskaznicu i postati članom knjižnice. Članom se može postati isključivo u Dječjem odjelu Stribor koji se nalazi u Dječjoj kući, a rok za ostvarivanje besplatnog članstva je do 31. prosinca 2021. godine.

Prvašićima koji su već učlanjeni u Gradsku knjižnicu Rijeka i imaju važeće članstvo, članstvo će se nakon isteka produžiti na godinu dana, s time da za to također trebaju predati ispunjenu upisnicu.

Ovom akcijom nastavlja se promicanje važnosti čitanja kroz sve generacije, a upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja. Osim što omogućava pristup bogatom fondu knjiga za djecu, Gradska knjižnica Rijeka je i organizator niza kreativnih programskih aktivnosti za djecu u tematskom rasponu od izrade stripa do 3D printanja, pokretač manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, suorganizator ljetnog festivala Tobogan te izdavač medija za kulturu i kreativnost djece Brickzine.

Ovogodišnji riječki prvašići prva su generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće posvećene kulturnim i kreativnim sadržajima što djecu dodatno osnažuju na obrazovnom i životnom putu.