U Domu Crvenog križa na Pećinama, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel darovao je krv u sklopu akcije darivanja krvi koju povodom Dana žena organiziraju Humanitarna udruga Riječko srce i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

Akcija darivanja krvi dio je velike humanitarne akcije Udruge Riječko srce koja se održava s ciljem izgradnje i opremanja dječje igraonice i čekaonice na Odjelu onkologije dječje bolnice Kantrida. U Domu Crvenog križa na Pećinama krv se može darovati danas do 18 sati.

„Nastojim barem tri puta godišnje darivati krv, a danas sam uz darivanje krvi došao i podržati ovu humanitarnu akciju u kojoj ima čitav niz događaja poput izložbe fotografija na Korzu“, poručio je gradonačelnik Obersnel koji je dugogodišnji darivatelj krvi i pozvao sve ljude koji mogu dati krv, odnosno koji za to nemaju medicinskih prepreka, da to i učine jer time zasigurno čine dobro djelo.

Stanje zaliha krvi u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka dostupno je na stranicama Bolnice.

Darivanju krvi u Domu Crvenog križa na Pećinama pristupile su ukupno 52 osobe, od kojih su 44 njih dale krv. Također, registrirano je 11 novih darivatelja krvi.