Drage Riječanke i Riječani, za nama je kratak, ali dinamičan i kreativan 35. Riječki karneval i posebno riječko, peto godišnje doba, u kojem smo mogli biti ono što želimo.

Naš je grad ovih tjedana živio s maškarama u srcu i otvorenih vrata za sve one koji su htjeli biti dio riječkoga i primorskoga karnevalskoga slavlja, čiji je vrhunac bila velika povorka ove nedjelje. Stoga, za uspjeh ovogodišnjeg karnevala, na prvome mjestu želim zahvaliti svima koji su ovih dana živjeli za karneval, svim onim velikim i malim maškarama, koje su sudjelovale u povorkama, balovima i feštama, svima koji su svojom maštom osmislili zanimljive kostime i originalna alegorijska kola. Hvala i svima Vama, dragi sugrađani, koji ste na Korzu i drugim gradskim ulicama, unatoč buri i niskim temperaturama, bodrili sudionike nedjeljne maškarane fešte. Iz godine u godinu, pridružuje nam se sve više gostiju i turista koji uživaju u svemu što nudi riječki karneval, jedan od najvećih u Europi. Na to smo, kao i na tradiciju karnevala, svi ponosni. Rijeka je, i na ovogodišnjem karnevalu još jednom pokazala zašto je, kao luka različitosti, postala Europska prijestolnica kulture.

Turističkoj zajednici grada Rijeke velika zahvala za izvrsnu organizaciju svih događanja, uz koje je, i ove godine, zaživio maškarani duh našega grada. Policijska uprava primorsko – goranska, gradske komunalne i redarske službe, a posebice Čistoća, kao i djelatnici Hitne pomoći te riječka Profesionalna vatrogasna jedinica i zaštitari, još su jednom pokazali svoju veliku profesionalnost. Za uspjeh ovogodišnjeg međunarodnoga Riječkoga karnevala zahvalu upućujem i svim sponzorima, a  mnogobrojnim predstavnicima medija velika hvala što su atmosferu i energiju Riječkoga karnevala, riječju i slikom, prenijeli širom Hrvatske i inozemstva.  Zahvaljujem i svima koji su se uključili u humanitarnu akciju ovogodišnjega Karnevalskog bala, namijenjenu Sportskom savezu osoba s invaliditetom, odnosno nabavci specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

Vidimo se iduće godine na 36. Riječkom karnevalu i njegovoj završnici 3. ožujka.

Vojko Obersnel, gradonačelnik