U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva Grada Rijeke, Košarkaški klub Zamet u suradnji s gospodarskim subjektima održao je ove subote 3. Gospodarske igre na košarkaškom igralištu Sportskog rekreacijskog centra Zamet.  Cilj ovih igara bio je prikupiti dodatna potrebna sredstva za uređenje igrališta.

Natjecanja su se održala u sljedećim disciplinama: stolni tenis, košarka 3 na 3, pikado, badminton, pikado, šah, uz sudjelovanje zaposlenika tvrtki koje su se prijavile na igre (Elcon Geratebau, Dezinsekcija, T -Com, INA, Kaltenberg Adria, BKS Banka, Jadranska vrata, Alarm automatika, AITAC, TSI) Svaki natjecatelj prije nastupa dobio je  službenu majicu Gospodarskih igara koje su započele u 11:00 sati ujutro.

U večernjim satima održan je  zabavni program uz nastup dua Branko & Davor na koji su svi sugrađani i prolaznici bili pozvani. Tijekom zabavnog dijela programa uručene su nagrade najboljim natjecateljima, a kao šlag na kraju organizator je pripremio zabavni muzički kviz koji je omogućio ekipama da se na zabavan način uključe u još jednu  disciplinu – KVIZALIŠTE. Voditelj cjelokupnog programa bio je Bloger Krule.

Riječkim programom lokalnog partnerstva košarkaško igralište u okviru SRC Zamet na adresi Obitelji Sušanj 2 uređivano je kroz tri godine. 2018. godine projektom se započelo sa uređenjem košarkaškog igrališta na način da je postavljena nova četveroslojna sportska akrilna podloga na postojeći asfalt, iscrtane su linije i logo na terenu, skinute su stare i postavljene nove košarkaške konstrukcije, pleksiglas table i zglobni obruči. 2019. godine na obnovljeno košarkaško igralište SRC Zamet postavljene su montažne tribine (72 mjesta), dvije klupice i dva koša za otpad, te je oslikavan zid na zapadnom dijelu kako bi igralište postalo još funkcionalnije. 2020. godine postojeća rasvjeta zamijenjena je reflektorima sa LED rasvjetom i timerom kako bi se potrošnja električne energije svela na minimum, te omogućilo korištenje igrališta mladima i rekreativcima i u noćnim satima.

Grad Rijeka je kroz ove tri godine podržao projekt u iznosu od 83.500,00 kuna u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva obzirom da je Povjerenstvo za odabir projekata dalo dobre ocjene projektu „Igre odraslih za igralište mladih“ u organizaciji Košarkaškog kluba Zamet i voditelja projekta Milana Vukajlovića. Sredstvima Proračuna financirana je čišćenje okoliša igrališta kao i izrada glavnog projekta montažne čelične tribine, za koje je ishodovana i uporabna dozvola Grada Rijeke.

Ostatak sredstava osiguran je kroz organizaciju gospodarskih igara – gospodarski subjekti koji su sudjelovanjem (kotizacijom) u gospodarskim igrama PGŽ-a donacijama omogućili dodatna financijska sredstva kao  i učešće Primorsko-goranske županije.

Realizaciju projekta kroz razne aktivnosti pomogli su i brojni volonteri kao i poznate osobe iz sportskog i zabavnog života Rijeke i Hrvatske. Vrijednost doprinosa lokalne zajednice i volonterskog rada kroz protekle dvije godine iznosi oko 153.000,00 kn, a ako se k tom doda i ovogodišnji doprinos vrijednost  koji  se tek treba zbrojiti ukupna vrijednost projekta kroz tri godine iznosi više od 250.000,00 kn.