Upitnik je namijenjen mladim nezaposlenim osobama u dobi do 30 godina, s područja PGŽ.

U okviru projekta naziva Vjetar u leđa-rad s mladima u NEET statu su, u tijeku je provedba ispitivanja potreba mladih u NEET statusu. Upitnik je namijenjen  mladim nezaposlenim osobama u dobi do 30 godina, s područja PGŽ.

Pozivamo sve zainteresirane mlade da popune upitnik i uključe u program i aktivnosti projekta, u kojima im se financijski može pomoći da završe neki program obrazovanja za odrasle, polože vozački ispit i slično.

Kako bi se osigurali optimalni razvojni uvjeti i sveobuhvatna i efikasna podrška upravo u izazovima s kojima se mladi u NEET statusu susreću, (pojam „NEET” označava mlade ljude koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju), ovim projektom nastoji se, na samom početku, uspostaviti međusektorska suradnja. Identifikacija takvih mladih osoba prva je aktivnost ovog programa, nakon čega slijede i ostale usluge, dovoljno specifične da utječu na pozitivnu promjenu ciljane skupine i dovoljno fleksibilne kako bi bile skrojene prema individualnim potrebama svakog korisnika.

Korisnici će, ovisno o svojim potrebama ostvariti sljedeće:

  • uključit će se u individualno savjetovanje, grupne radionice mekih i transverzalnih vještina;
  • pružit će im se podrška pri odabiru programa prekvalifikacije ili osposobljavanja ili potaknuti na završavanje obrazovanja ukoliko su iz njega ispali;
  • osnažit će se za nošenje s problemima nezaposlenosti;
  • podignut će se razina informiranosti o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici.

Projekt Vjetar u leđa-rad s mladima u NEET statusu provodi U.Z.O.R. Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, u partnerstvu s Gradom Rijeka, Centrom za socijalnu skrb Rijeka te Centrom za socijalnu skrb Opatija, a provodi se uz sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Rijeke.