Zbog izmještanja i neutralizacije zaostale mine iz 2. svjetskog rata, planiranog u nedjelju, 19. ožujka, Rijeka plus podsjeća da je u svrhu zaštite imovine potrebno premjestiti motorna vozila s određenih lokacija u centru grada koja spadaju u tzv. „crvenu zonu“.

Zabrana parkiranja i izmještanje vozila

Vozila se sa sljedećih lokacija moraju izmjestiti najkasnije do subote, 18. ožujka u 19 sati:

  • Tržnica (Demetrova,  Wenzelova,  Zagrebačka,  Verdieva,  Riva  Boduli,  Matačićeva,  Senjsko pristanište)
  • Ulice: Ivana Zajca, Zanonova, Splitska, Zadarska, Riva, Ciottina – južni ogranak
  • Parkirališta: Putnička obala, HŽ Žabica, Krešimirova (ex Graciani)

Vozila se mogu premjestiti na parkirališta Brajdica, Grobnička riva (Exportdrvo) te zatvoreno parkiralište (pod rampom) Delta, kao i na sva parkirališta koja ne spadaju u tzv. crvenu zonu.

Parkiralište Putnička obala bit će zatvoreno za korištenje u subotu, 18. ožujka u 19 sati.

Privremeno premještena vozila se moraju vratiti na parkirališta na kojima uobičajeno parkiraju nakon prestanka privremene regulacije prometa, odnosno zabrane parkiranja na navedenim lokacijama,  najkasnije do ponedjeljka, 20. ožujka u 06:00 sati.

Za sve potrebne informacije dostupan je kontakt broj 091/435-2507.

Centralna tržnica i tržnica Brajda u nedjelju neće raditi

TD Rijeka plus obavještavamo korisnike riječkih tržnica kako u nedjelju, 19. ožujka  Centralna tržnica i Tržnica Brajda neće raditi, također Sajam rabljenih stvari „Buvljak“ na tržnici Brajda se neće održati iz sigurnosnih razloga zbog uklanjanja i neutraliziranja protubrodske mine zaostale u luci Rijeka. Od subote, 18. ožujka godine u 22:00 sata do nedjelje kasno poslijepodne zabranjeno je kretanje navedenim prostorima tržnica.

Više o akciji izmještanja i neutralizacije mine iz riječke luke