Tijekom kolovoza u Rijeci će se odvijati čitav niz događaja, od zabavnih manifestacija do vođenih tura gradom koje su prilika za upoznavanje riječke kulture i svakodnevnice.

U organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Udruge turističkih vodiča Kvarnera sve do 15. rujna dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i četvrtka, od 19 do 21 sat organiziraju se besplatne vođene ture gradom za sve zainteresirane posjetitelje. Zahvaljujući vodičima Udruge turističkih vodiča posjetitelji imaju prilike upoznati se s gradskim znamenitostima, a inicijativa je pokrenuta s ciljem unaprjeđenja riječke turističke ponude.

Također, 4. kolovoza održat će se i tematski razgled grada, „Uzvodno s muralima“, namijenjen i Riječanima i turistima koji će se u okviru ove šetnje imati priliku prilike upoznati se s uličnom umjetnosti. U razgledu koji će trajati od 19 do 21 sat zainteresirani posjetitelji će imati prilike pogledati razne murale domaćih i stranih umjetnika nastale na potezu između ušća Rječine i Tvornice papira u posljednjih nekoliko godina. Budući da su na ovu šetnju pozvani i turisti, razgled će biti održan na engleskom jeziku, a polazak je u 19 sati s Mosta hrvatskih branitelja. Prijave su obavezne na e-mail rijekafreetour@gmail.com, a do kraja kolovoza održat će se još sedam ovih besplatnih vođenih tura.

Također, tijekom kolovoza nastavlja se i jedna od najprepoznatljivijih riječkih ljetnih manifestacija, Ljeto na Gradini u sklopu kojeg posjetitelje očekuje pregršt dobre glazbe i zabave. Kolovoz je i ove godine rezerviran za modnu manifestaciju Riječke stepenice na kojoj će se svojim kreacijama predstaviti renomirane hrvatske modne kuće i dizajneri. Ljubitelji filma mogu uživati u bogatom programu Ljetnog Art kina.

Također, tradicionalno, 15. kolovoza u Svetištu Majke Božje Trsatske, jednom od najznačajnijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj obilježit će se svetkovina Vele Gospe koja svake godine okupi veliki broj hodočasnika iz cijele Hrvatske.