U okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska CBC Programme 2014-2020, Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 7,1 milijun eura za Projekt naziva SUSPORT –Sustainable PORT’s. U sklopu projekta 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik.

U sklopu projekta za hrvatske partnere odobreno je ukupno 2,7 milijuna eura od čega 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik. Ukupni dio budžeta za svaku lučku upravu pojedinačno iznosi 440.000 eura od čega bespovratna EU sredstva iznose 374.000 eura ili 85% vrijednosti projekta. Navedena sredstva su odobrena za razvojne projekte kojima će se povećati ekološka održivost i poboljšati energetska učinkovitost hrvatskih luka.

Lučka uprava Rijeka će provedbom projekta sredstva iskoristiti za projektiranje i nabavu opreme za unaprjeđenje električne rasvjete i uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani (npr. osvjetljenje riječkog lukobrana), te za nabavu i instalaciju punionice za električne automobile i nabavu električnog vozila. Cilj projekta je ušteda električne energije i smanjenje svjetlosnog zagađenja na javnim lučkim površinama.