Radnom sastanku u sjedištu Primorsko-goranske županije prisustvovali su ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić sa suradnicima te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Gradonačelnik Obersnel poručio je kako se na sastanku razgovaralo o puno tema, od problema nezaposlenosti, koja je u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ipak ispod prosjeka Republike Hrvatske, do novih najavljenih aktivnosti Ministarstva. Također, gradonačelnik je napomenuo kako se u Gradu Rijeci te gradskim tvrtkama i institucijama, u zadnjih nekoliko godina aktivno koristila mjera stručnog osposobljavanja, a dio mladih ljudi koji su prošli kroz ovaj program je i zaposleno.

Posebno je istaknuto kako je ministar Ćorić danas obećao da će naći način za rješavanje problema financiranja Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka. Naime, Grad Rijeka,  zajedno s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava osnivač je Centra, koji ne pokriva samo Rijeku i Primorsko-goransku županiju već i Ličko-senjsku i Istarsku županiju, a zbog nefunkcioniranja nekih drugih centara, čak i šire od tog područja. Gradonačelnik Obersnel kazao je kako je rješavanje ovog pitanja itekako važno, prije svega za osobe na tržištu rada s različitim oblikom invaliditeta.

Ministar Ćorić poručio je kako je Ministarstvo spremno za rješavanje problema financiranja Centara za profesionalnu rehabilitaciju i kako će dati sve od sebe da se to učini na adekvatan način.

K tome, ministar Ćorić podsjetio je kako su od 1. ožujka ove godine na razini Ministarstva rada i mirovinskog sustava predstavljene nove mjere aktivne politike zapošljavanja, čija vrijednost iznosi oko 1,5 milijardi kuna. Veliki naglasak stavljen je na program samozapošljavanja i poticanja na zapošljavanje, prije svega kada je riječ o zapošljavanju nezaposlenih osoba u privatnom sektoru.