Ovogodišnji, 11. po redu Dan novih tehnologija – DaNTe održat će se u srijedu 2. studenog s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Cilj skupa je promicanje sveobuhvatnih primjena digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj. Ulaz na sva predavanja je besplatan.

Konferenciji za medije nazočili su pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić, voditeljica Službe za eUpravu Grada Rijeke Tatjana Perše, potpredsjednik Udruge MIPRO Jadranko Novak i Dijana Kaćanski Mrvoš u ime Organizacijskog odbora skupa DaNTe.

Kako je rečeno na predstavljanju skupa, DaNTe je namijenjen svima koje zanimaju nove tehnologije, a koje nisu samo informacijske i komunikacijske. Cilj skupa je promicanje sveobuhvatnih primjena digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj.

Eksperti iz područja gospodarstva, uprave, obrazovanja i znanosti održat će deset tematskih predavanja, a na kraju skupa predviđena je rasprava o prezentiranim temama.

Skup organiziraju Grad Rijeka – Zavod za informatičku djelatnost i hrvatska ICT udruga MIPRO, a skup je rezultat dugogodišnje suradnje Grada Rijeke i Udruge MIPRO.
(A.S.)