U petak, 7. veljače 2020. godine s početkom u 17.30 sati u Visokoj poslovnoj školi PAR održat će se praktična radionica za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike na temu NTC sustava učenja.

Radionicu, koja se zbiva u organizaciji NTC Rijeka i Dječjeg vrtića Planet mašte, na konferenciji za medije najavile su voditeljice NTC radionica Marina Bjelobaba i Željka Josipović Nemec, ravnateljica Dječjeg vrtića Planet mašte Sanja Mrgan Simić i savjetnica za predškolski odgoj Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Tea Mičić.

Prema riječima organizatorica radionice, NTC sustav učenja na inovativan način primjenjuje neuroznanstvena istraživanja u svrhu kognitivnog razvoja djece, a predavanje za odgojno-obrazovne radnike u Rijeci će održati autor sustava dr. Ranko Rajović, osnivač Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centar pri organizaciji Mensa Srbije.

NTC-sustav učenja bavi se pitanjem kako stimulirati razvoj sinapsi, a time i ogromne dječje potencijale prije polaska u školu i u školi. Sastavljen je od različitih aktivnosti za djecu baziranih na učenju kroz igru, djetetovu unutrašnju motivaciju, a slijedi faze koje objedinjuju brigu za senzorno-motorički i kognitivni razvoj djece. Ovakav način podučavanja rasprostranjen je u 17 zemalja u Europi te akreditiran od strane nacionalnih ministarstava u njih sedam.

Ovaj se sustav u Rijeci provodi kroz radionice udruge NTC Rijeka koje se održavaju jednom tjedno, a namijenjene su djeci od 4 do 6, odnosno od 6 do 12 godina. Također, elementi ove metode učenja provode se u Dječjem vrtiću Planet mašte, privatnom vrtiću na Srdočima čiji rad subvencionira Grad Rijeka, a koji je s radom počeo u svibnju 2019. godine. Više informacija o NTC sustavu učenja možete pronaći na web stranici organizacije NTC Hrvatska.

Skip to content