U subotu, 3. lipnja završeni su 13. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu obilježavanja zaštitnika grada Rijeke – svetog Vida, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti odmjerilo 250 natjecatelja.

Napetosti, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo pa se još jednom pokazalo da je održavanje sportskih susreta mjesnih odbora više nego uspješna aktivnost koju Direkcija za mjesnu samoupravu provodi već punih trinaest godina.

Podatak da su za boćarski turnir  prijavljene 23 ekipe, nametnuo je ponovo rani početak turnira. Već u 9,00 sati zakotrljale su se prve boće i bulini na jogu Boćarskog kluba Zamet. Kao i u svim drugim sportskim disciplinama, glavni provoditelji reda i pravilnosti održavanja turnira bili su suci. Mastercheef od Zametskog joga s fer sudačkim okom bio je gospodin Armando Rakić, član BK Zamet.

Najuspješniji u valjanju i izbijanju bili su: 1. MO Sveti Nikola, 2. MO Drenova i 3. MO Srdoči.

Najbolji igrač turnira bio je Goran Vinković zvani Kocka iz najbolje plasirane ekipe MO Sveti Nikola.

Briškulu i trešetu igralo je 46 natjecatelja iz 22 mjesna odbora te natjecatelja koji su branili boje Grada Rijeke. Busalo se i strišalo, namigivalo, kimalo ramenima i obrvama, ali sve u granicama normale što je budno pazio i sudio pošteno, sudac Josip Milardović. I dok je jedne „išla karta“, drugi su bili spretniji u mudrovanju, a turnir je završio s ovim poretkom: 1. MO Brajda-Dolac, 2. MO Pehlin, 3. MO Grbci.

Disciplina koja uvijek izazove najviše zanimanja i privuče najviše gledatelja i navijača je potezanje konopa. Potezao je svatko sa svakim, igralo se na dvije dobivene. I što reći nego da su dečki s Pehlina nepobjedivi, da su dečki s Kantride ove godine nadmašili dugogodišnje “druge” tj. ekipu s Grbaca, a da je u redovima Grbaca došlo do krize ili možda smjene generacija (nismo uspjeli saznati) pa su osvojili 3. mjesto. Posljednje mjesto osvojila je ekipa s Gornje Vežice.

Suci Berislav Kozulić i Miroslav Ivaničić ove godine su ponovno bili s nama i na visini zadatka.  Velika hvala i pomoćnom sucu gospodinu Vojmiru Turaku.

Kao i prethodnih godina, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Grada Rijeke pomogla je u posluživanju toplog obroka i pića za učesnike natjecanja. Naravno, i simpatična doktorica Zinka bila je uz natjecatelje u slučaju da „zatreba“. Ali na svu sreću nije imala potrebu intervenirati.

Logistički su pomogli vrijedni i simpatični članovi Boćarskog kluba Zamet, Zametskih maškara i zvončara te Športskog društva Zamet.

Veliko hvala i svim volonterima i sportašima koji su “dali ruku” u postavljanju i raspremanju stolova, stolica, suncobrana …

Naravno, sve učesnike pratili su njihovi navijači, prijatelji, rođaci, susjedi i znatiželjni prolaznici. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim vijećima mjesnih odbora koji su se odazvali, svim učesnicima sportskih disciplina koji su branili boje svog mjesnog odbora kao i svima koji su pomogli realizaciju ovih susreta. Najuspješnijima čestitamo na ostvarenim rezultatima, a onima koji su imali manje sreće želimo više uspjeha na idućim susretima.

Također veliko hvala Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu i članovima Športskog društva Zamet, Boćarskog kluba Zamet, Zametskih maškara i zvončara te Gradskog društva Crvenog križa na nesebičnom doprinosu i pomaganju u održavanju ovih igara.

Sportski pozdrav svima uz nadu da ćemo i slijedeće godine igrati za Najdražu Rijeku.

Rezultati:
Briškula i trešeta
Boćanje
Potezanje konopa

Skip to content