Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, zajedno s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, raspisala je natječaj za izbor najboljih volontera, organizatora volontiranja i školskih volonterskih klubova.

Dodjelom nagrade „Volonteri godine“ usmjerenu većoj vidljivosti i prepoznatosti volonterki i volontera u zajednici, obilježit će se Međunarodni dan volontera 5. prosinca.

Osim nagrade pojedincima/kama, Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka samostalno dodjeljuje nagrade „Organizator volontiranja 2019.“, s ciljem promocije kvalitetnih volonterskih programa različitih organizacija te „Školski volonterski klub 2019., kako bi se vrednovala dobra praksa uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno-obrazovnih ustanova.

Natječaj je bio otvoren od 14. listopada 2019. do 28. listopada 2019., ali je produljen zbog malog broja pristiglih prijava.

Novi rok za nominacije je produljen do 4. studenoga, do 12 sati, bez obzira na način dostave.

Za kategoriju “Školski volonterski klub 2019“. pristigao je dovoljan broj prijava te se za tu kategoriju više ne mogu slati nominacijski obrasci.

Kao i ranijih godina, po objavljenom pozivu za nominaciju kandidata/tkinja, tročlana komisija sastavljena od predstavnika/ca Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge SMART će odabrati 3 volontera/ki s područja grada Rijeke i 3 s područja Županije kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2019. godine. Predstavnici/e SMART-a odabrat će organizaciju koja će primiti nagradu “Organizator volontiranja 2019” odnosno ustanovu koja će primiti nagradu “Školski volonterski klub 2019“.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivima na brojeve telefona 051/332-750 i 051/586-551, ili kontaktom na e-mail adresu marta@smart.hr.

Davanjem svog slobodnog vremena, znanja i iskustava, entuzijazma i energije, volonterke i volonteri značajno doprinose razvoju svoje zajednice i društva u cjelini. Volontiranje donosi brojne koristi našem društvu, korisnicima volonterskih aktivnosti kao i samim volonterima i volonterkama. Ono jača solidarnost, povezanost i povjerenje unutar zajednice, utječe na veću zapošljivost i bolje zdravlje pružatelja i primatelja volonterskih usluga, doprinosi pozitivnim društvenim promjenama i razvija humanije društvo odgovornih građanki i građana. Upravo kako bi skrenula pažnju na doprinos volonterki i volontera i važnost volonterstva za razvoj društva, Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera.

Skip to content