Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb sa 150 tisuća kuna (40% cijene vozila) sufinancirat će nabavu novog kombi vozila prilagođenog potrebama osoba s invaliditetom.

Vozilo će koristiti Udruga za mlade i studente s invaliditetom PGŽ “ZNAM” koja već desetak godina organizira prijevoz za studente, ali i ostale mlade osobe s invaliditetom. Kombi prvenstveno prevozi studente od kuće do fakulteta i obrnuto, a u večernjim satima njime se mlade osobe mogu koristiti kako bi prisustvovale raznim društvenim manifestacijama i kulturnim sadržajima.

Cilj ovog projekta, u koji je Grad Rijeka do sada uložio 863 tisuće kuna, je omogućavanje mobilnosti kako bi se spriječila socijalna izolacija i isključenost mladih osoba s invaliditetom.

Inače, u zadnjih deset godina Grad Rijeka sufinancirao je nabavu još četiri kombi vozila za potrebe Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije, Osnovne škole Gornja Vežica i Dječjeg vrtića Rijeka za što je utrošeno više od milijun kuna.

Skip to content