Dodjelom priznanja sudionicima akcija Čovjek – ključ uspjeha i Tajni kupac te priznanja za provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima, u riječkoj Gradskoj vijećnici prigodnim je programom obilježen završetak akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku 2017. Posebna priznanja dodijeljena su i zaslužnima za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.

Projekt Volim Hrvatsku dio je trajnih aktivnosti Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica, koje se provode s ciljem uključivanja što većeg broja subjekata javnog i privatnog sektora u očuvanje, unapređenje i zaštitu okoliša i turističkog prostora te poboljšanje raznovrsnosti kvalitete ukupne turističke ponude.

Priznanja su dodijelili gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Zahvalivši se svim dobitnicima priznanja na uloženom trudu u ugodniji boravak turista, već prije svega samih Riječana, izrazili su uvjerenje da će gostoprimstvo Riječana te trud uložen u oplemenjivanje grada biti posebno vidljiv 2020. godine, kada Rijeka u sklopu programa Europske prijestolnice kulture očekuje oko četiri milijuna posjetitelja.

Riječani dobri domaćini sve brojnim turistima

Riječani dobri domaćini sve brojnim turistima

U provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima te ekološke akcije uključilo se 22 vijeća mjesnih odbora. Radi se o mjesnim odborima Banderovo, Belveder, Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grad Trsat, Grbci, Kantrida, Kozala, Mlaka, Orehovica, Pašac, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Srdoči, Sv. Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Škurinje i Vojak.

Turistička zajednica grada Rijeke provela je već šestu godinu projekt Tajni kupac na području grada Rijeke kojim se utvrđuje što se u stvarnosti događa tijekom interakcije kupaca i pružatelja usluge, a cilj projekta je analiza i praćenje kvalitete pružanja usluga u turističkim i srodnim djelatnostima na području grada Rijeke te edukacija pružatelja usluga i unaprjeđenje usluga posjetiteljima. Priznanje za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke u kategoriji Tajni kupac dobili su Hostel Kvarner, Samovar Tea Shop te Oryx rent-a-car.

Dijana Šišul najbolja prodavačica

Dijana Šišul najbolja prodavačica

Čovjek – ključ uspjeha akcija je koja se odnosi na nacionalni program usmjeren na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice pa se tako ove godine u istoj kategoriji dodjeljuju posebna priznanja pojedincima koji su se istakli u obavljanju svojih radnih zadataka te doprinijeli kvaliteti usluga i promociji Rijeke. Oni su Krešimir Poropat u kategoriji Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu, Jasminka Miškulin u kategoriji Turistički vodič, Barbara Tenčić u kategoriji Recepcijski djelatnik, Žaklina Čančarević u kategoriji Djelatnik hotelskog domaćinstva, Nada Predovan u kategoriji Privatni iznajmljivač, Sanja Burić u kategoriji Policajac, Jadranka Buličić u kategoriji Djelatnik u pomorskom prijevozu, Ladislav Juretić u kategoriji Vozač, Dijana Šišul u kategoriji Prodavač, Julija Grabovac u kategoriji Hortikulturni djelatnik te Cvjetin Jeremić u kategoriji Čistač.

Hrvatskoj čitaonici Trsat priznanje povodom 140. obljetnice djelovanja za doprinosa razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke

Hrvatskoj čitaonici Trsat priznanje povodom 140. obljetnice djelovanja za doprinosa razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke

Također, dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma, a dobitnici su Hrvatska čitaonica Trsat povodom 140. obljetnice djelovanja i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke, Jadrolinija i Hotel Neboder povodom 70. obljetnice djelovanja, Hrvatski nogometni klub Rijeka za postignute rezultate i doprinos promociji grada Rijeke, Muzej informatike Peek&Poke povodom 10. obljetnice djelovanja te privatni iznajmljivač Apartmani Cvjetina.

Program je vodila Neva Funčić, a u zabavnom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.

Skip to content