Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Grada Rijeke sastao se u petak, 4. listopada 2019. godine te uputio u proceduru prijedlog za razrješenje predsjednice Odbora za nacionalne manjine Ivone Milinović.

Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Grada Rijeke sastao se u petak, 4. listopada 2019. godine u 15,00 sati te je na svojoj 28. sjednici zaključio jednoglasno sljedeće:

Nakon sramotnog slučaja govora mržnje čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru prema Gradskom vijeću prijedlog za njezinim razrješenjem. Ovako huškačkom govoru nema mjesta u javnom prostoru i bez obzira na naknadnu ispriku i relativizaciju onog što je izgovorila, vijećnica mora odgovarati za svoje postupke pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put.

Podsjećam da je vijećnica HDZ-a već dobila žuti karton Odbora za izbor i imenovanja pred nešto manje od godinu kada je usvojen jednoglasni zaključak da se od HDZ-a zatraži da upozori vijećnicu Milinović kako svojim istupima na društvenim mrežama omalovažava sve pripadnike nacionalnih manjina što je potpuno nespojivo s funkcijom koju obnaša. Radilo se o njezinom izjednačavanju talijanske manjine s fašizmom u javnim nastupima te o izjavi prema kojoj je PGŽ dožupana iz reda srpske manjine nazvala neprijateljem kojeg potrebno uhititi ili deportrati iz Hrvatske.

Potpredsjednik Odbora
Sandi Basić

Skip to content