U Palači šećerane održan je ždrijeb kvalifikacijskog dvoboja Davis Cupa između reprezentacija Hrvatske i Austrije koji će se ovog vikenda održati u dvorani Centra Zamet.

Kvalifikacijski dvoboj Davis Cupa u subotu u 14 sati otvorit će susret Borne Ćorića i Dennisa Novaka. Nakon njih na teren će Borna Gojo i najbolji austrijski tenisač Dominic Thiem, trenutačno 99. na ATP listi. U nedjelju s početkom u 13 sati prvi je na rasporedu susret parova u kojem se sastaju Ivan Dodig i Nikola Mektić te Alexander Erler i Lucas Miedler, nakon njih će zaigrati Borna Ćorić i Dominic Thiem, dok bi u petom meču snage trebali odmjeriti Borna Gojo i Dennis Novak.

Ždrijeb kvalifikacijskog dvoboja Davis Cupa između Hrvatske i Austrije

Hrvatska i austrijska teniska reprezentacija

Prema riječima Ivana Dodiga, hrvatska reprezentacija spremna je za predstojeće mečeve. „Nadam se pozitivnom ishodu na kraju mečeva za našu reprezentaciju. Iako će ovo biti težak susret u ovoj play off fazi natjecanja, fale nam i Marin Čilić i Mate Pavić, rezultati naše reprezentacije zadnjih godina su takvi da bi bio neuspjeh ne pobijediti austrijsku reprezentaciju. Prednost domaćeg terena nije zanemariva, nadamo se punoj dvorani i to nam je dodatan motiv. Atmosfera će sigurno biti vrhunska i nadam se da će naši navijači na kraju imati razloga za slavlje“, rekao je Dodig.

Ždrijeb kvalifikacijskog dvoboja Davis Cupa između Hrvatske i Austrije

Ždrijeb Davis Cupa

Ždrijebu je prisustvovala i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan. „Drago mi je što se nakon dužeg perioda Rijeka ponovo našla na karti teniskih turnira te tako, dva mjeseca nakon prestižnog teniskog natjecanja Billie Jean King Cup-a, ima čast ponovo biti domaćinom velikog teniskog spektakla. Rijeka se često pokazala i dokazala kao iznimno dobar organizator velikih sportskih natjecanja, među kojima su već bili Davis Cup susreti, kao i niz drugih značajnih europskih i svjetskih natjecanja, na kojima smo isto tako, imali prilike ugostiti velika sportska imena. Vjerujem da će obje reprezentacije ponuditi našim gledateljima vrhunski tenis te da uzbuđenja neće manjkati. Isto tako vjerujem da će igrači sa tribina dobiti dodatni navijački vjetar u leđa“, rekla je uoči ždrijeba zamjenica Krpan.

Hrvatska reprezentacija dosada je dvaput osvojila Davis Cup – 2005. u sastavu Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević, pod vodstvom izbornika Nikole Pilića, te 2018. u sastavu Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Mate Pavić, s izbornikom Željkom Krajanom.