Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je prijave te je osnovnim školama Pećine i Srdoči dodijelila Erasmus akreditaciju u području odgoja i općeg obrazovanja.

Na natječaj za dodjelu Erasmus akreditacija prijavile su se 144 odgojno-obrazovne ustanove, dok je više od 80 ustanova s područja čitave Hrvatske zadovoljilo uvjete i kvalitetom prijave zaslužilo dodjelu Erasmus akreditacije.

Erasmus akreditacija će ovim dvjema osnovnim školama omogućiti jednostavnije sudjelovanje u programu Erasmus+, u prvom redu lakši pristup financiranju u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnosti u inozemstvu za učenike i nastavnike.

„To znači da ćemo u razdoblju do 2027. godine kao nositelji akreditacije moći brže i lakše dobivati sredstva za mobilnosti učenika i učitelja unutar Europe kao što su strukturirani tečajevi, job-shadowing, grupne mobilnosti s učenicima, pozvani stručnjaci i sl. Našim učiteljima omogućit će se usavršavanje i napredovanje, a učenicima putovanja i stjecanje iskustava na međunarodnoj razini već u osnovnoškolskim klupama“, pojašnjava ravnateljica OŠ Pećine Jasna Vukonić-Žunič.

Podsjetimo, 2021. godine Erasmus akreditacije dodijeljene su Dječjem vrtiću Rijeka i Osnovnoj školi Podmurvice.