Riječke plaže, u čije uređenje i održavanje će Grad Rijeka ove godine uložiti gotovo 3 milijuna kuna, spremne su za sutrašnji službeni početak sezone kupanja, rečeno je na Gradonačelnikovom kolegiju. Kupače čeka nekoliko novosti: novouređena plaža Ploče ispod Bazena Kantrida, vaterpolo teren na Skaletama te košarka na vodi na plažama Grčevo i Kostanj.

Za održavanje plaža u 2011. godini Grad će izdvojiti 2,6 milijuna kuna. Kako je kazala pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, kad se tim sredstvima pribroje i sredstva iz redovnog održavanja zelenih i pješačkih površina, ukupno će se u uređenje riječkih plaža uložiti gotovo 3 milijuna kuna. Od izvedenih radova, posebno je istaknuta sanacija podmorskog dijela kupališta plaže za osobe s invaliditetom Kostanj te građevinsko-obrtnički radovi na plažama, za što je iz proračuna izdvojeno gotovo pola milijuna kuna.

Prije početka sezone kupanja, objavljeni su javni pozivi za obavljanje ugostiteljske i trgovačke djelatnosti te postavu privremenih objekata na plažama, a s ciljem obogaćivanja uslužnih sadržaja na plažama, od ugostiteljskih usluga do pružanja rekreacijskih sadržaja. Do sada su izdana četiri koncesijska odobrenja za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva i trgovine na plažama Igralište Bivio, Villa Nora i Grčevo te je podnesen jedan zahtjev za postavu montažnog objekta na plaži Lungo mare.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je kako će službeni početak sezone kupanja biti obilježen podizanjem Plave zastave na plaži Ploče. Neslužbeni podaci prvog ispitivanja kakvoće mora za kupanje pokazuju kako sve plaže imaju visoku sanitarnu kakvoću, dok je ispitivanjem kakvoće mora u 2010. godini 88% uzoraka ocijenjeno izvrsnom kakvoćom, a more na svim plažama bilo pogodno kupanje, rekao je Obersnel. S obzirom na mali interes za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti na riječkim plažama, gradonačelnik je naložio Odjelu za komunalni sustav i Odjelu za poduzetništvo da potakne poduzetnike da se jave natječaje koji su još uvijek otvoreni.

54. gradonačelnikov kolegij svibanj 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subvencije malim poduzetnicima
Na temelju Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva, raspisanog u sklopu Općeg programa mjera poticaja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke s ciljem potpore jačanju konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te pružanja mogućnosti stručnog osposobljavanja i usavršavanja njihovih zaposlenika, Odjel za poduzetništvo dodijelio je 21 nepovratnu subvenciju ukupne vrijednosti 134 tisuće kuna. Javni poziv otvoren je do 1. rujna.

Beogradska Grupa Škart u Rezidenciji Kamov
U sklopu Rezidencijalnog programa Kamov na prijedlog riječke udruge Drugo more, od 11. srpnja do 11. kolovoza gostovat će beogradska Grupa Škart, stvaratelja Đorđa Balmazovića i Dragana Protića. Grupa Škart će tijekom svog boravka na festivalu Hartera izvesti program “Pesničenje”, koji predstavlja nov način izvođenja i predstavljanja poezije, koje izbjegava uobičajeni akademski, izolirani i elitistički pristup.

54. gradonačelnikov kolegij svibanj 2011.Program Dana sv. Vida
U sklopu obilježavanja Dana Grada Rijeke – Dana sv. Vida od 11. do 16. lipnja u Rijeci će se održati bogat program, od nastupa djece i mladih glazbenika na Korzu, brojnih izložba, preko sportskih i likovnih susreta umirovljenika, sportskih događanja i Gastrofešte do svečane sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će se uručiti gradska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Uz Fiumanku i prvi riječki Sajam jedrenja
U sklopu proslave Dana sv. Vida i ove će se godine održati jedriličarska regata Fiumanka, na kojoj se i ove godine očekuje velik broj jedriličara. Po prvi puta, uz Fiumanku, a u suradnji s Riječkim sajmom, na Rivi boduli bit će održan Sajam jedrenja. Grad Rijeka će za regatu Fiumanku izdvojit 70 tisuća kuna.

Gradu Koprivnici besplatno ustupljena aplikacija “Socijalna skrb”
Grad Rijeka ustupit će Gradu Koprivnice bez naknade aplikativni sustav “Socijalna skrb”, koji su izradili djelatnici Zavoda za informatičku djelatnost. Naime, s obzirom na to da Grad Koprivnica ima sličan oblik socijalnog zbrinjavanja građana kao i Grad Rijeka, i da bilježi konstantno povećanje broja korisnika, obratili su se Gradu Rijeci sa zahtjevom za ustupanje informatičkog aplikativnog sustava.

Ruže u povodu Svjetskog dana borbe protiv pušenja
S obzirom na to da se danas obilježava Svjetski dan borbe protiv pušenja, zamjenik gradonačelnika Željko Jovanović novinarima je podijelio ruže u staklenkama. Riječ je o ružama s porukom “Prekini štetni odnos, posadi Ružu za bivše i još ćeš godinama moći udisati njihov miris” koje se građanima dijele u sklopu nacionalne kampanje prestanka pušenja “Bivši za bivše”.