Gradsko vijeće jednoglasno je podržalo kandidaturu Grada Rijeke za organizaciju Mediteranskih igara 2009. godine. Prihvaćen je i izvještaj o poslovanju i izvještaj o reviziji rada društva “Rijeka promet” te donesena odluka da se Filozofski fakultet useli u zgradu “Rikarda Benčića”.

Gradsko vijeće usvojilo je Izvješće o poslovanju, kao i revizorsko izvješće o poslovanju trgovačkog društva u vlasništvu Grada Rijeke – “Rijeka prometa”.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da, iako su tijekom revizorskog postupka uočene nepravilnosti u poslovanju ovog društva, Poglavarstvo prihvaća izvještaj o radu “Rijeka prometa” u razdoblju od 1. srpnja 1998. do 31. prosinca 2001. godine.

Likovnom odsjeku Filozofskog fakulteta u najam da zgrada “Rikarda Benčića”

Gradski su vijećnici prihvatili prijedlog Poglavarstva da se Filozofskom fakultetu, točnije njegovu Likovnom odsjeku, u najam da zgrada “Rikarda Benčića” u Krešimirovoj 28. Iako je ta odluka izazvala velike javne polemike, posebice konzervatora i drugih stručnjaka, vijećnici su odlučili dati zgradu u najam na 30 godina za potrebe buduće Likovne akademije.

Stanje nebodera u Čandekovoj 8a

Na zahtjev vijećnika PGS-IDS-a rapspravljalo se i o stanju nebodera u Čandekovoj 8a, te su vijećnici dali podršku Poglavarstvu koje bi uskoro trebalo s Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša potpisati ugovor o primarnoj hitnoj sanaciji zgrade, u čiju bi se daljnju sanaciju trebali uključiti vlasnici stanova, kao i investitor same zgrade.

Rijeka kandidat za domaćina 16. Mediteranskih igara 2009. godine

Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Poglavarstva da se Rijeka kandidira za domaćina 16. Mediteranskih igara 2009. godine, a prihvatili su i izvješće revizije gradskog Proračuna za 2001. godinu.