Izleti u praksu sastavni su dio programa za poticanje razvoja poduzetničkih kompetencija mladih, koji se pod nazivom RInovatoRi provodi u suradnji Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo i Doma mladih.

U redovnom dijelu programa RInovatoRI su već imali prilike posjetiti niz poduzeća i događaja, no uvid u poduzetničku scenu grada Rijeke ne bi bio potpun bez neposrednog iskustva o jednom od najuspješnijih riječkih tvrtki – JGL.

Najmlađi riječki ‘poduzetnici’ uputili su se s voditeljicom Josipom Andrušić u obilazak suvremenog pogona na Svilnom, uz stručno vodstvo g. Vladimira Maleša, predstavnika tvrtke domaćina. RInovatoRI su se upoznali sa cjelokupnim proizvodnim procesom JGL-a, od robotiziranog skladišta, preko suvremenog proizvodnog pogona u kojem nastaju poznati preparati i lijekovi, pa sve do pakiranja i otpreme gotovih proizvoda. Iz prezentacije g. Maleša, polaznici su dobili neposredni uvid u složenost proizvodnog procesa, ali i čitavog poslovnog sustava, te u kojoj se mjeri poštuje kupac, njegove potrebe i udovoljava najvišim standardima kvalitete.

RInovatoRI logotipPored toga, RInovatoRIma je prikazan i povijesni razvoj poduzeća, te presjek najuspješnijih JGL brendova, kao i svjetskih tržišta na kojima su prisutni. Budući da se iz svih dimenzija JGL-a izvrsnost pokazuje kao zajednički nazivnik, takvi su bili i ukupni dojmovi RInovatoRa: snažno, inspirativno i motivirajuće, što su dobri impulsi za razvoj poduzetničkog duha. Na posljetku, JGL se priča, kako sami ističu, počela graditi ‘poduzetnički i ambiciozno, s puno strasti i energije’, a taj će princip ostati RInovatoRima kao vrijedno iskustvo, u skoroj budućnosti i iskoristivo za samoostvarenje.

Podsjećamo, RinovatoRI su u ovoj školskoj godini bili stručni gosti Nogometnog kluba Rijeka i 4Look centra, posjetili su sajam gaming industrije InfoGamer te sudjelovali na događajima ‘(Ne)uspjeh: Moja priča’ tribine u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci te ‘Aktiviraj se kao dio pametnog grada’, predavanju Damira Medveda u Poslovnom kutku GKR.

Program RInovatoRI pokrenut je od strane Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a provodi se u suradnji s ustanovom Dom mladih Rijeka.