Kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore.

RInovatoRI logotip

Program RInovatoRI namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola s temeljnim ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija i podizanja poduzetničke kulture mladih kroz neposredni uvid u poduzetničku praksu te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja. Program je iniciran i osmišljen od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo, a provodi se u organizaciji Gradske ustanove Dom mladih Rijeka u tri programske cjeline: (1) redovni cjelogodišnji program (tjedne radionice), (2) Vikend škola poduzetništva i (3) Ljetna škola poduzetništva.

Program za razvoj poduzetničkih kompetencija mladih pokrenut je 2008. godine pod nazivom Kreativno-edukativna škola (KEŠ), a 2018. godine koncepcijski je osvježen i preimenovan u RInovatoRI. Veća orijentiranost na terenska iskustva, rješavanje stvarnih problema riječkih poduzeća te razvoj vlastite startup ideje temeljne su promjene koje su unijele novu dinamiku u program.

Do danas je u programu KEŠ/RInovatoRI sudjelovalo preko 500 djece u sva tri programska pravca, a Vikend školi poduzetništva 2018., pod nazivom ‘Pametni gradovi i umjetna inteligencija’ dodijeljena je povelja za NAJ-akciju na državnoj razini, u sklopu akcije ‘Gradovi i općine prijatelji djece’.

Program RInovatoRI u srpnju 2019. odabran je od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kao nacionalni kandidat za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2019. u kategoriji promicanje poduzetničkog duha.

U prosincu 2019. godine program RInovatoRI proglašen je za nacionalnog pobjednika Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) u kategoriji „Promicanje poduzetničkog duha“.

Program je pokrenut i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a realizira se u suradnji s ustanovom Dom mladih Rijeka.

Detaljne informacije o programu potražite na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.