Program „Učionica“ projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u suradnji s Gradom Rijeka, objavljuje dva javna poziva za sudjelovanje u kontinuiranom edukacijskom programu „Produkcija u kulturi“.

Proglašenjem grada Rijeke Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine, nametnula se potreba uspostave snažnog produkcijskog tima koji će realizirati programske aktivnosti tijekom pripremnog dvogodišnjeg perioda, kao i u 2020. godini kada Rijeka preuzima titulu.

U tu se svrhu organiziraju dvije grupe kontinuiranog edukacijskog programa „Produkcija u kulturi“ koji će započeti u rujnu 2018. godine, a završiti u ožujku 2019. godine.

Tko se može javiti?

Prva edukacijska grupa za svoju ciljanu skupinu ima nezaposlene i dugotrajno nezaposlene, žene, osobe od 50 godina i više, nacionalne manjine te pripadnike ostalih ranjivih skupina, kojima se na taj način želi omogućiti dodatno usavršavanje kako bi stekli vještine i kompetencije za tržište rada i ulazak u svijet poduzetništva.

Realizacija programa „Produkcija u kulturi“ za prvu grupu polaznika, nezaposlene osobe, sufinancirana je od strane Europskog socijalnog fonda – projekt LO.PA.Z PLUS: projekt Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Primorsko-goranskoj županiji.

Europski socijalni fond

Druga grupa namijenjena je producentima s najmanje tri godine iskustva u produkciji, neovisno o umjetničkoj disciplini i djelatnosti u kojima djeluju (glazbena, scenska, filmska…), koji će kroz ovaj program moći unaprijediti svoja znanja i vještine te će po njegovom završetku biti u mogućnosti nositi se sa snažnijim izazovima koje rad u produkciji donosi.

Kako i kad se mogu prijaviti?

Prijava za kontinuirani edukacijski program Produkcije u kulturi podnosi se:

  1. ispunjavanjem prijavnice i prilaganjem potrebnih dokumenata na linkovima
  2. prijavom na e-adresu nenad.antolovic@rijeka2020.eu i prilaganjem traženih dokumenata

Potrebna dokumentacija ovisi o tome je li prijavitelj nezaposlena osoba ili osoba s radnim iskustvom.

Rok za prijavu je srijeda, 19. rujna 2018. godine.

Kako će se birati polaznici?

S obzirom na to da je broj mjesta u programu ograničen na najviše 15 u prvoj grupi te na 20 polaznika u drugoj grupi, kvalitetu prijava će procjenjivati tročlano Povjerenstvo sastavljeno od edukacijskih stručnjaka zaduženih za izradu i realizaciju kontinuiranog edukacijskog programa „Produkcije u kulturi“.

Rezultati javnog poziva bit će objavljeni u ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine. Potvrde o sudjelovanju bit će poslane odabranim i odbijenim polaznicima putem e-poruke na e-adresu navedenu u prijavnici.

Koliko traje program?

Program se sastoji od 6 modula, koji uključuju radionice, seminare i specifične treninge, te prakse u trajanju od 10 dana, koji će se odvijati od rujna 2018. do ožujka 2019. godine.

Koji su troškovi programa za polaznike?

Za sudjelovanje na kontinuiranom edukacijskom programu „Produkcije u kulturi“ kotizacija se ne plaća, a polaznicima će tijekom pohađanja pojedinih aktivnosti biti osigurana prehrana. Polaznici koji dolaze van Rijeke tijekom trajanja kontinuiranog edukacijskog programa samostalno osiguravaju smještaj i trošak puta.

Tko provodi edukaciju?

Tim koji će provoditi edukaciju sastavljen je od 15-ak vodećih stručnjaka iz Hrvatske i Europe koji će svaki zasebno izraditi specifični obrazovni pristup, imajući u vidu razlike u predznanju sudionika programa. U samu izradu i realizaciju kontinuiranog edukacijskog programa uključeni su Aleksandar Brkić (Goldsmith, Sveučilište u Londonu), Hugo de Greef (SECoC), Bernard Faivre d’Arcier (La biennale de Lyon), Rainer Kern (Enjoy Jazz), Alexis Johnson (Walk the Plank), Darko Flego (Sky Corporation), Isabel Lagos (Gothenburg Fringe Festival), Vedran Meniga (Pozitivan Ritam), Nicolas Champion (Playtime), Jan Ove Hafstad (Sweden Festivals), Darko Lukić (Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu), Faroouq Chandry (Akram Khan Company), Paula Brajević (Dubrovačke ljetne igre), Sophie Jump (Seven Sisters Group) i mnogi drugi.

Gdje će se odvijati edukacija?

Sve aktivnosti kontinuiranog edukacijskog programa „Produkcija u kulturi“ odvijat će se u novotvorenom prostoru RiHuba (Ivana Grohovca 1/A).

Gdje mogu dobiti dodatne informacije?

Za sva pitanja i/ili nejasnoće vezane uz kontinuirani edukacijski program „Produkcija u kulturi“ i način prijave možete se obratiti na e-adresu nenad.antolovic@rijeka2020.eu.