Ministar turizma Gari Cappelli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima održali su radni sastanak o suradnji na turističkoj komponenti projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., nakon kojeg je ministar prisustvovao i otvorenju novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u kompleksu Benčić.

Kako je kazao ministar Cappelli, Vlada RH pratit će projekt Europske prijestolnice kulture ne samo financijski, već i putem promocije. Upravo je na današnjem radnom sastanku dogovoreno da će Hrvatska turistička zajednica u sve svoje promotivne aktivnosti u Hrvatskoj i inozemstvu, poput raznih sajmova, uključiti i prezentaciju ovog kulturnog projekta koji je značajan ne samo za Rijeku, već i cijelu Hrvatsku.

Osvrćući se na riječke turističke brojke, odnosno gotovo 20% više dolazaka turista i više od 30% noćenja ostvarenih u prvih osam mjeseci ove godine, ministar Cappelli je istaknuo kako je Rijeka posljednjih godina postala prepoznatljiva turistička destinacija.
„Porast brojanja noćenja pokazuje da turisti ne smatraju Rijeku samo prolaznom destinacijom, već u njoj odluče i boraviti, što se odražava i na veliku ekspanzija obiteljskog smještaja,“ kazao je ministar Cappelli.

Radni sastanak s ministrom turizma Garijem Cappellijem

Robert Pende, Gari Capelli, Vojko Obersnel i Petar Škarpa

Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je pored suradnje s Hrvatskom turističkom zajednicom na promociji projekta EPK na sastanku dogovoreno ubrzanje rješavanja problema vezanih uz izgradnju novih turističkih kapaciteta na području Rijeke.
„Radi se prije svega o zoni Preluka te starog brodogradilišta na Kantridi gdje ćemo zajedničkim pristupom moći ubrzati njihovo provođenje do te mjere da dio kapaciteta uz objekt koji se gradi na Kostabeli bude u funkciji do 2020. godine,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

Uz ministra turizma, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa te Emina Višnić, direktorica tvrtke Rijeka 2020 d.o.o.. osnovane s ciljem provođenja projekta Europske prijestolnice kulture.