Delegacija Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom čestitala je nadolazeće blagdane crkvenim dužnosnicima.

Obersnel je, zajedno sa zamjenicima Markom Filipovićem i Nikolom Ivanišem te predsjednikom Gradskog vijeća Andrejom Poropatom posjetio sjedište Riječke nadbiskupije, gdje se sastao s nadbiskupom msgr. Ivanom Devčićem, njegovim najbližim suradnicima i rektorom Katedrale sv. Vida mons. Matijom Matičićem.

Predstavnici Grada čestitali Božić čelnicima Katoličke crkve u Rijeci

Gradonačelnik je sa suradnicima darivao riječkog nadbiskupa

Također, predstavnici Grada Rijeke obišli su grob bivšeg trsatskog gvardijana fra Serafina Sobola na Trsatu te posjetili Trsatsko svetište gdje su pozdravili gvardijana fra Bernarda Barbarića i ostale fratre.

„Već dugo godina u predblagdansko vrijeme posjećujemo nadbiskupa, obilazimo nadbiskupiju i ostale crkve u gradu kako bi im zaželjeli sretan Božić i Novu godinu, popričali o onome što se dogodilo u ovoj godini te o onome što se priprema za sljedeću godinu“, rekao je ovom prilikom riječki gradonačelnik, dodavši kako se nadbiskup Devčić iznimno angažirao oko Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture koja je doživljena kao veliki projekt za Rijeku, a u koju su uključene i druge riječke vjerske zajednice što dokazuje dobru suradnju Crkve i Grada.

Predstavnici Grada čestitali Božić čelnicima Katoličke crkve u Rijeci

Vojko Obersnel, Marko Filipović i Andrej Poropat posjetili su grob fra Serafina

Nadbiskup Ivan Devčić kazao je kako je ovo već osamnaesta godina tradicionalnih susreta s riječkim gradonačelnikom povodom velikih kršćanskih blagdana, što ponovo predstavlja prigodu da se potvrdi i evaluira zajednički rad u protekloj godini te uputi najbolje želje za nadolazeću godinu. Devčić je zaključio kako je Božić blagdan mira, povezivanja i okupljanja te pozvao na poticanje solidarnosti i ljubavi.