U Gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekata te dodjela zahvalnica sudionicima prošlogodišnjeg Riječkog programa lokalnog partnerstva.

Riječki program lokalnog partnerstva je dugogodišnji program Grada Rijeke koji potiče građane, udruge i mjesne odbore da se angažiraju i sudjeluju u uređenju manjih javnih površina. Grad Rijeka je putem ovog programa u 2017. godini pomogao sedam projekata s ukupno 202 tisuće kuna.

Prezentirani projekti Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2017. godinu

Grad Rijeka je pomogao sedam projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva s 202 tisuće kuna

Događaju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, voditeljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević i pročelnik Odjela za gradsku upravu i samoupravu Mladen Vukelić koji su se zahvalili voditeljima projekata, volonterima, donatorima i svima koji su sudjelovali u provedbi projekata RPLP-a.

Zamjenik Filipović naveo je kako je od pokretanja Riječkog programa lokalnog partnerstva 2005. godine do danas obnovljen niz igrališta, javnih i zelenih površina, dvorišta i parkova te istaknuo brojku od čak 83 realizirana projekta ukupne vrijednosti više od 5.3 milijuna kuna, pri čemu je Grad Rijeka pripomogao s 2.1 milijunom kuna iz gradskih proračuna. Filipović je pozvao sve zainteresirane da se jave na Poziv za prijavu prijedloga projekata za 2019. godinu, koji bi trebao biti objavljen do kraja tekućeg tjedna.

Prezentirani projekti Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2017. godinu

Voditeljima projekata uručene nagrade za uspješnu provedbu i koordinaciju aktivnosti

U sklopu događaja, voditeljima projekata uručene su nagrade za uspješnu provedbu i koordinaciju aktivnosti usmjerenih na estetsko, ali i funkcionalno uređenje svima dostupnih površina, nakon čega je slijedila prezentacija sedam prošlogodišnjih projekata i dodjela zahvalnica uključenima.

Riječ je o projektima:

  1. Uređenje dvorišta zgrade granice na Drenovi
  2. „Revitalizacija školskoga dvorišta – ŠkuRi Dvori“
  3. „Što se dešava između EŠ-eva – bajka među neboderima“ – Dječji vrtić Rastočine
  4. “Sretni u svom dvorištu“ – Dječji vrtić Maestral
  5. „Mediteran u malom“ – Dječji vrtić Zvonimir Cviić
  6. “Poklonimo im osmijeh” – Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka – Područni ured Baredice
  7. „Rekreacijom do zdravlja“ – Fitnes park na Mihovilićima

Projekti su okupili ukupno 320 volontera koji su uložili tisuće radnih sati, uz sudjelovanje brojnih tvrtki koje su donirale novac i materijal. Više o svakom od realiziranih projekata možete pročitati na linku postavljenom na dnu objave, uz obavijest da je u 2018. godini sufinancirano sedam novih projekata.