Predstavnici Grada Rijeke održali su prijam za učenike i nastavnike – mentore riječkih srednjih škola koji su postigli prvo, drugo i treće mjesto, odnosno sudjelovali na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u znanstvenom i umjetničkom području u školskoj 2016./2017. godini.

Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja mentorima i učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, a s ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti.

U protekloj školskoj godini jedno od prva tri mjesta na državnoj ili međunarodnoj razini natjecanja te na državnim susretima i smotrama ostvarilo je 22 učenika te 10 ekipa učenika, dok je na državnoj razini raznih susreta i smotri sudjelovalo 30 učenika.

Sve brojniji uspjesi riječkih srednjoškolaca

Sve brojniji uspjesi riječkih srednjoškolaca

Riječki gradonačelnik Obersnel čestitao je učenicima i mentorima na iznimnim rezultatima postignutim na natjecanjima, susretima i smotrama.
„Izvrsni rezultati dokazuju kako se naviše može postići u timskom radu, a u ovom slučaju tim čine učenik i mentori. Vjerujem da će vam dodatna znanja i vještine koje ste stekli pripremajući se za natjecanja biti korisna u daljnjem obrazovanju,“ kazao je gradonačelnik.

Istaknuvši kako se postignuća na natjecanjima posebno vrednuju prilikom odabira stipendista Grada Rijeke, gradonačelnik je izrazio uvjerenje kako će upravo neki od učenika koji su danas bili na prijamu u budućnosti postati riječki stipendisti.

Uz gradonačelnika, učenike i njihove mentore primili su i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Svoje umijeće na gitari kojim već godinama postiže značajne rezultate pokazao je gitarist Frano Živković.

Učenike oduševio nastup Frana Živkovića

Učenike oduševio nastup Frana Živkovića

Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području kao i poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje te njihovo međusobno natjecanje.

Natjecanja se održavaju svake školske godine, započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

Skip to content