Riječki gradonačelnik održao je Gradskoj vijećnici prijem za predsjednike Vijeća MO u prethodnom mandatu.

Izbori za Vijeća mjesnih odbora držani početkom prosinca 2018. donijeli su promjene članova vijeća u 34 mjesna odbora u Rijeci. Nakon četverogodišnjeg mandata dosadašnjih Vijeća, dio dosadašnjih predsjednika Vijeća prešao je na neke druge dužnosti, dio je ostao djelovati kao članovi vijeća, a neke od njih posao ili druge obveze odveli su u drugom pravcu.

Prijem za predsjednike Vijeća MO u prethodnom mandatu

Zahvaljujući im na trudu i zalaganju te doprinosu koji su dali na poboljšanju uvjeta življenja u svojim mjesnim odborima, gradonačelnik Obersnel je kazao kako sve članove Vijeća mjesnih odbora i posebno predsjednike doživljavamo kao produženu ruku Gradske uprave, kao pouzdane partnere u provođenju programa za bolje funkcioniranje Grada i osluškivanju želja, stavova, kritika i prijedloga naših građana.

„S nekima smo surađivali više i imali češće kontakte, s drugima nešto manje, no zajednički nam je cilj bio podizanje svijesti naših građana o tome da imaju pravo i mogućnost sudjelovati u odlučivanju vezanom za funkcioniranje Grada i aktivno kreirati život u Gradu. Kao što ste se i sami imali prilike uvjeriti, to se pokazalo nimalo jednostavnim, ali ipak iznimno učinkovitim poslom. Međutim, ljudski faktor i dalje ostaje najvažnija karika u tom lancu informacija, od primatelja do davatelja, i obrnuto. Upravo radi toga Mjesni odbori, odnosno članovi i predsjednici Mjesnih odbora imaju posebno važnu i odgovornu ulogu.

Stvar je njihove svijesti, marljivosti, angažiranosti te komunikacijskih vještina koliko će uspjeti doprijeti do građana koji žive u određenom dijelu Grada. Većinu vaših zahtjeva i prijedloga uspjeli smo riješiti kroz male komunalne prioritete i program Riječkog lokalnog partnerstva, pri čemu je veliku ulogu imao naš odjel za gradsku samoupravu i upravu. Vjerujem da ćemo s onima koji nastavljaju raditi ovaj odgovorni posao uspostaviti podjednako dobru suradnju kakva je bila i do sada, ako ne i bolju“, rekao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako je uvjeren da i po isteku svojih mandata neće ostati ravnodušni na daljnje aktivnosti u Mjesnim odborima.

Gradonačelnik je svim nazočnim predsjednicima Vijeća mjesnih odbora uručio poklon knjigu-katalog u izdanju Muzeja grada Rijeke u izdanju Muzeja grada Rijeke uz zbirku starih razglednica Rijeke Pozdrav iz Rijeke s posvetom.

Prijemu je nazočio i pročelnik Odjela za Gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić, sa suradnicama.