U RiHubu u utorak, 19. studenog od 17 do 20 sati, održat će se “Projektni alati suradnje i razvoja povjerenja”, četvrta radionica modula Zajednica, koji se provodi u sklopu kontinuiranog edukativnog programa pod nazivom “Aktivni građani u aktivnom gradu”.

Projekti koji uključuju zajednicu predstavljaju veliki izazov za unutarnju dinamiku projektnog tima, ali i za odnos koji će se uspostaviti sa zajednicom. Svaki proces kolektivnog donošenja odluka kao i produkcija različitih aktivnosti zahtijevaju od projektnog tima spremnost na suradnju, zalaganje za jedinstvo i međusobno povjerenje.

Na ovoj radionici mentori Sherif Rushdy i Shaku Raniga provest će polaznike kroz primjere i tehnike kolektivnog donošenja odluka te skrenuti pozornost na važnost osobnih identiteta i ponašanja u projektima za zajednicu. Sudionici će vještine razvijati na praktičnim primjerima. Predavanja i diskusije bit će na engleskom jeziku. Prijave na radionicu nisu potrebne.

Edukativni program Aktivni građani u aktivnom gradu sastoji se od tri modula edukacije koji se provode u 2019. godini: Participacija (ili Participativno budžetiranje i odlučivanje), Suradnja (ili Društvena akcija ili Urbani i razvoj zajednice) i Zajednica (Učimo jačati zajednicu), a provodi se u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Glavni cilj radionica Aktivni građani u aktivnom gradu je poticanje novih suradnji javnog i civilnog sektora te razvoj onih načina suradnje koji najviše odgovaraju suvremenim prilikama u Rijeci. Program radionice i edukacije, namijenjeni su građanima uključenima u projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, udrugama, predstavnicima javnog sektora i građanskim inicijativama koje žele stvarati projekte korisne široj javnosti te onima koji se žele uključiti.

Skip to content