Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar graditeljstva Radimir Čačić svečano su uručili u petak ključeve stanova vlasnicima stanova u zgradama Škurinje 1 i 2, koje su sagrađene u sklopu društveno poticane stanogradnje uz potporu države i HVB Croatia banke.

Gradonačelnik Obersnel i ministar Čačić podijelili su ključeve 93 stana koji se nalaze u zgradama u Osječkoj ulici. Te su dvije zgrade izgrađene u sklopu programa hrvatske Vlade, Grada Rijeke i HVB Croatia banke, koja kreditira građane u programu poticane stanogradnje, nerijetko nazvanim programom tzv. “Čačićevih stanova”.

Svečanom otvorenju zgrada Škurinje 1 i 2 nazočili su vlasnici stanova, koji su dobili ključeve novoizgrađenih stanova u ruke.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je izrazio zadovoljstvo što je s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama i Ministarstvom obnove i graditeljstva, uoči predaje ključeva stanova na Škurinjama, potpisao ugovor o izgradnji novih 110 stanova na Srdočima, također u sklopu programa društveno poticane stanogradnje.

Istaknuo je kako razumije da je neriješeno stambeno pitanje najveći problem koji tišti građane Rijeke, te budućim stanarima u zgradama na Škurinjama poželio ugodno stanovanje.
Pored gradonačelnika Obersnela i ministra Čačića, svečanosti su prisustvovali direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Davor Rajčić, Goran Gazivoda, predsjednik uprave HVB Bank Croatia, zamjenica gradonačelnika Vesna Lukanović te članovi gradske i županijske vlasti.

Kako je istaknuo ministar Radimir Čačić, zgrade na Škurinjama najveći su objekt dosada izgrađen u Hrvatskoj u sklopu programa poticane stanogradnje, za čiju je brzu gradnju, kako je istaknuo, uvelike pomogla činjenica da su službe u gradu Rijeci – poput urbanističkih, komunalnih i infrastrukturnih službi – dobro odradile svoj posao u pripremi i izgradnji zgrada na Škurinjama.

Ministar Čačić je potom presjekao vrpcu na zgradi Škurinje 2, te zajedno s gradonačelnikom razgledao unutrašnjost zgrade. Upriličen je i koktel za uzvanike i stanare ispred zgrade.

Nakon primopredaje ključeva, ministar Radimir Čačić, zamjenica gradonačelnika Vesna Lukanović i suradnici obišli su dionicu Kupjak – Vukova Gorica autoceste Rijeka – Zagreb.