U četvrtak, 24. svibnja 2018. godine, u 17 sati, u sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan, održat će se obilazak Parka Pomerio uz stručno vodstvo.

Obilazak je organiziran za sve zainteresirane građane, a mjesto okupljanja je na križanju Rendićeve ulice i Ulice Pomerio. Obilazak će voditi projektant parka Vladi Bralić, d.i.a.

Park, zamišljen kao javna površina koja omogućuje ugodan boravak svima, bez obzira na dob ili interese, nalazi se na području omeđenom ulicama Pomerio, Ivana Rendića i Ive Marinkovića te se prostire na pet tisuća kvadratnih metara.

Jedna od glavnih karakteristika parka je terasasto uređenje u okviru kojega svaki tip korisnika dobiva svoj kutak: za sjedenje, sunčanje, hodanje, promatranje i osluškivanje vode, pogled na gradski centar.

U sklopu parka postavljena i sprava za igru djece

U sklopu parka postavljena i sprava za igru djece

U specifičnom i estetski oblikovnom parkovnom ambijentu izmjenjuju se travnate površine, šljunak, pijesak, kamen i beton, u novom se parku mogu naći vodeni zdenac, klupice i stolovi, pergola, sprava za igru djece te pomno odabrano zelenilo.

Pri projektiranju posebna se pozornost posvetila potrebama osoba sa smanjenom pokretljivosti, pa su, uz pokretne platforme, cijelim područjem parka postavljene staze s prilagođenim nagibom, kao i sigurnosne ograde. Sadašnji izgled parka trebao bi biti izmijenjen rastom netom posađenih biljaka i stabala, što će rezultirati povećanjem površina u hladu.

Riječki zeleni tjedan organizira Grad Rijeka u sklopu manifestacije EU GREEN WEEK koju od 21. do 26. svibnja provodi Europska komisija s naglaskom na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“. Manifestacija se organizira s ciljem osvještavanja važnosti zelene infrastrukture, pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, te uključivanja zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i bio raznolikosti riječke flore i faune.